Burası Galatasaray kardeşim kimsenin nazını çekecek değiliz. Paramız var bilançomuz artıda. Parayı veriyorsak düdüğü çalarız nokta
Bilançonun bu kadar yüksek harcamada artıda kalıyor olması çok garip ama mesela, tamam Florya'dan gelen para iyi güzel hoş ama reklam ve CL gelirleriyle bu bonservis ve maaş ödemelerinin dönmesi normal gelmiyor bana.
En basitinden bu seneki hücum hattına ödediğin maaş 40 milyon Euro'nun altında değil, takımın senelik maaşı nereden bakarsan bak 70 milyon Euro'ya yakındır. Bonservis desen bu sene Osi ve Uğurcan için 100 milyonun üstünde harcaman var. Bir sezon şampiyon olamazsan işin sonu Beşiktaş 12-13 vari yapılanma olacak. Çok riskli.

Bilançonun bu kadar yüksek harcamada artıda kalıyor olması çok garip ama mesela, tamam Florya'dan gelen para iyi güzel hoş ama reklam ve CL gelirleriyle bu bonservis ve maaş ödemelerinin dönmesi normal gelmiyor bana.
En basitinden bu seneki hücum hattına ödediğin maaş 40 milyon Euro'nun altında değil, takımın senelik maaşı nereden bakarsan bak 70 milyon Euro'ya yakındır. Bonservis desen bu sene Osi ve Uğurcan için 100 milyonun üstünde harcaman var. Bir sezon şampiyon olamazsan işin sonu Beşiktaş 12-13 vari yapılanma olacak. Çok riskli.
Osimhen'in transfer dedikodularında bile söylemiştim bu takımın batışı olacak diye. Şampiyonlar ligi ilk 24'e kalamasaydık artı bilanço olmayacaktı. Hattı tahmini çıkardığım rakam -300-400milyon arası türk lirası olarak zarardı.

Asıl konuşulması gereken kulüp Galatasaray değildir.
Asıl konuşulması gereken kulüp Fenerbahçedir.
Fenerbahçenin açıklanan zararı 2.6 milyar türk lirasıdır.
Çorap değiştirir gibi yönetim ve kadro değiştiren ''sıfır'' başarı ile mücadeleye devam edip kollanan bu kulübün ayakta nasıl durduğu merak konusu ve beka sorunudur.

Osimhen'in transfer dedikodularında bile söylemiştim bu takımın batışı olacak diye. Şampiyonlar ligi ilk 24'e kalamasaydık artı bilanço olmayacaktı. Hattı tahmini çıkardığım rakam -300-400milyon arası türk lirası olarak zarardı.

Asıl konuşulması gereken kulüp Galatasaray değildir.
Asıl konuşulması gereken kulüp Fenerbahçedir.
Fenerbahçenin açıklanan zararı 2.6 milyar türk lirasıdır.
Çorap değiştirir gibi yönetim ve kadro değiştiren ''sıfır'' başarı ile mücadeleye devam edip kollanan bu kulübün ayakta nasıl durduğu merak konusu ve beka sorunudur.
Fenerbahçe'nin zarardan önceki dönemi transfer kazancıyla dolu, en basitinden Ferdi/Arda/Kim-Min Jae/Elif Elmas/Berisha/Szalai transferlerinden nakit olarak 100 milyon Euro'nun üzerinde gelir var. Ek gelirleriyle beraber 120-130 milyonu buldu kazançları. Bu yüzden 1-2 sezon daha o zarar tolere edilir rahat rahat.
Ekonomik açıdan da tüm branşları kâr açıklıyor, özellikle basketbol tarafında inanılmaz bir ekosistem kurdukları için sorun yaşamıyorlar bile yani.

Osimhen yokluğunda Galatasaray oynayamıyor deniyor. Sanırım da öyle. Icardi artık söndü. Böyle olmasını istemezdim ama oldu.

Bizi şampiyon Icardi artık yok gibi. 10 dakika süre veriliyor Icardi'ye. Nasıl oynasın ki?

Kardeşim evliliği sorunluydu sakatlığı 2 sene önceki icadiri değil ki 100 dk şans versen ne olacak? Onun futbolcuuk hayatı bitmiştir makarasına oynuyor.

Fenerbahçe'nin zarardan önceki dönemi transfer kazancıyla dolu, en basitinden Ferdi/Arda/Kim-Min Jae/Elif Elmas/Berisha/Szalai transferlerinden nakit olarak 100 milyon Euro'nun üzerinde gelir var. Ek gelirleriyle beraber 120-130 milyonu buldu kazançları. Bu yüzden 1-2 sezon daha o zarar tolere edilir rahat rahat.
Ekonomik açıdan da tüm branşları kâr açıklıyor, özellikle basketbol tarafında inanılmaz bir ekosistem kurdukları için sorun yaşamıyorlar bile yani.
1776425510881.webp

1776425525097.webp

1776425537157.webp
1776425550888.webp

1776425567473.webp

Transfermarkt verilerine göre kabaca 135 milyon euro zarar etmiş Fenerbahçe.
Bu rakamlara satılan futbolculardan sağlanan gelirler dahildir.

Detaylı açabilir misiniz hocam? Son dönemde epey satışı var Fenerbahçe'nin, özellikle Ali Koç döneminde çok fazla satışı vardı.
Spor kulüplerinin gelir kapısı sadece maç ve başarı ödülleri, stadyum, oyuncu satış gelirleri, yayın hakları gibi sportif alan gelirleri değil. Ürün satışları, isim hakları, sponsorlar, sermaye artışı sağlayan halka arz ya da kulüp varlıklarının (arsa gibi) satılması, reklam gelirleri, özel hizmet satışları, üyelik gelirleri, yapılan yatırımlardan elde edilen dönem kârları dahil bir sürü farklı gelir türü var. Galatasaray sportif gelir dışı gelir havuzunu ne kadar genişlettiyse bu giderlere rağmen kâr gösterebilmiş, üstelik bu yıl sportif başarı gelirleri de yüksek. Bunu ne kadar sürdürebilecekleri meçhul.