Detaylar
Kim cevapladı?Deniz744
Başarılı
Selam, canlı karakter tasarlamak haram diye biliyorum, peki buna Roblox gibi bir oyun da girer mi?
Canlı karakter? Oyundaki bütün herkes yapay zeka degil mi? Ayrıca İslam çok geride kalmış bir din. Oyunlarla alakalı ayeti yok, hocaların atıp tuttuklarına da inanmayın. Gerçek Müslüman olsalar para almazlar diyeyim.
Yok yani hani canlı resimleri çizmek haram, hatta bir ayet vardı sanırım. Bu da ona giriyor mu anlamında sordum.Canlı karakter? Oyundaki bütün herkes yapay zeka degil mi? Ayrıca İslam çok geride kalmış bir din. Oyunlarla alakalı ayeti yok, hocaların atıp tuttuklarına da inanmayın. Gerçek Müslüman olsalar para almazlar diyeyim.
Reend
Başarılı
Roblox karakterleri canlı mı ki? 
Deniz744
Başarılı
Yok yani hani canlı resimleri çizmek haram, hatta bir ayet vardı sanırım. Bu da ona giriyor mu anlamında sordum.
Canlı resimler çizmek haram falan değil. Hatta müzik de haram değil, kendini ilim irfan sahibi olarak tanıtan herkes para için yapıyor bu işi. Hatta uzun adam bile diyeyim.
O yüzden Atatürk yıllar önce İslam'ın siyasete karışırsa ne denli tehlikeli olabileceğini öngördü ve önlemler almaya çalıştı.
Açıkçası günah münah değil, istediğinizi yapın. Asıl haram olan şeyler içki içmek, domuz eti yemek, kumar oynamak tarzı şeyler. Kuran dışı hiçbir kimseye inanmayın.
Şu sayfada görmüştüm. Genelde doğru oluyor bu sitenin diye güvendim. https://sorularlaislamiyet.com/insan-ve-hayvan-resmi-yapmak-neden-dogru-degildirCanlı resimler çizmek haram falan değil. Hatta müzik de haram değil, kendini ilim irfan sahibi olarak tanıtan herkes para için yapıyor bu işi. Hatta uzun adam bile diyeyim.
O yüzden Atatürk yıllar önce İslam'ın siyasete karışırsa ne denli tehlikeli olabileceğini öngördü ve önlemler almaya çalıştı.
Açıkçası günah münah değil, istediğinizi yapın. Asıl haram olan şeyler içki içmek, domuz eti yemek, kumar oynamak tarzı şeyler. Kuran dışı hiçbir kimseye inanmayın.
Deniz744
Başarılı
Bu tarz sitelerin hiçbiri güvenli değildir, açın Kur'an'ı okuyun, orada yazanları yerine getirin. Orada yazanlardan esinlenin. Kur'an'ı Allah gönderdi, Sorularla İslamiyet sitesi değil, elinizde daha büyük bir bilgi varken site site gezmeniz çok büyük yanlışlık. Ha, Arapça bilmiyorum derseniz Diyanet tarzı değil de daha tarafsız yerlerden Kur'an'ın Türkçe mealini baştan sona okuyabilirsiniz. Bir sitenin nasıl tarafsız olduğunu anlarım diye soruyorsanız da Nisa 34. sureye bakın. Sonu "kadını dövün" şeklinde bitiyor ise tarafsız bir sitedesinizdir. Fakat sonu "Abdülbaki El-Rahman hocanın görüşüne göre burada kadının değil edepsiz kadının terbiye edilmesi" tarzı saçma sapan bir ifade ile bitiyorsa o siteden uzak durun.Şu sayfada görmüştüm. Genelde doğru oluyor bu sitenin diye güvendim. https://sorularlaislamiyet.com/insan-ve-hayvan-resmi-yapmak-neden-dogru-degildir
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-