yasntrk

Başarılı
Merhaba, yanlışlıkla Mac’te iCloud Drive → Masaüstü ve Belgeler senkronizasyonunu açtım. Şimdi bunu kapatmak istiyorum ama Masaüstü’ndeki dosyaları kaybetmeden önce hepsinin Mac’e fiziksel olarak indiğinden emin olmam gerekiyor.

Açıkçası gerçekten delirmek üzereyim. Tek istediğim iCloud’u kapatıp mevcut dosyalarımı normal şekilde Masaüstü’nde lokal olarak tutmak, fakat hiçbir şey işe yaramıyor. Dosyalar inmiyor, yedeklenmiyor, hatta bazı durumlarda normal kopyala-yapıştır işlemi bile tamamlanmıyor.

Sorun şu: Masaüstü’ndeki birçok dosya artık sadece iCloud’da duran placeholder dosyalar. Finder’da “Şimdi İndir” veya “İndirilmiş Olarak Tut” dediğimde saatlerce beklememe rağmen çoğu dosya inmiyor.

Denediğim şeyler:

• Dosyalar iCloud.com üzerinden görünüyor, yani silinmiş değiller.
  • iCloud.com’dan tek tek indirmek mümkün değil çünkü binlerce dosya ve iç içe klasör var.
  • icloud-tools ile Masaüstü’nü recursive olarak indirmeyi/kopyalamayı denedim. Bazı dosyaları indiriyor ama bazen 1-5 KB gibi çok küçük dosyalarda bile downloading... aşamasında sonsuza kadar takılıyor.
  • bird, cloudd, fileproviderd ve Finder süreçlerini yeniden başlatmayı denedim, çözülmedi.
  • tar -czvf ile Masaüstü’nün tamamını yerel bir arşive çevirmeyi de denedim fakat o da iCloud’dan materialize edilmemiş dosyalara gelince takılıyor gibi görünüyor.
  • Masaüstü’nde çok sayıda proje/Git klasörü ve binlerce küçük dosya var; bunun sorunu tetikleyip tetiklemediğinden emin değilim.
Amacım çok basit:

Masaüstü’nün tamamını eksiksiz şekilde Mac’e indirmek, yerel kopyanın sağlam olduğunu doğrulamak ve ardından iCloud Masaüstü ve Belgeler senkronizasyonunu tamamen kapatmak.

Senkronizasyonu direkt kapatmak istemiyorum çünkü yerel Masaüstü’nün boş kalmasından veya bazı dosyaları gözden kaçırmaktan çekiniyorum.

Bu tür bir iCloud/File Provider takılması yaşayan oldu mu? Tüm Masaüstü dosyalarını zorla yerelleştirmenin, File Provider durumunu güvenli şekilde sıfırlamanın veya bütün Masaüstü’nü iCloud’dan topluca dışa aktarmanın güvenilir bir yolu var mı?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.

Merhaba iCloud tarafında bazen bu senkronizasyon hızı konusu yavaş olabiliyor bildiğimiz diğer Cloud servisleri gibi hızlıca bitirmeye değil de cihazlarda hep boştayken kullanım dışında indireyim gibi bir felsefe var sanırsam. Kısa çözüm olarak Veriler ve Gizlilik adresinde hesabınıza giriş yapıp iCloud Drive seçeneğini seçip devam edebilirsiniz. Ne kadarlık bir veriniz bulunuyor iCloud Drive'da?

Bir de teyit etmek adına AppStore'dan büyük boyutlu bir program indirdiğinizde indirme hızınız olması gereken değerlere ulaşıyor mu? Buna göre Apple sunucuları ile aranızda bir bağlantı problemi var mı diye anlayabilirsiniz.

Merhaba iCloud tarafında bazen bu senkronizasyon hızı konusu yavaş olabiliyor bildiğimiz diğer Cloud servisleri gibi hızlıca bitirmeye değil de cihazlarda hep boştayken kullanım dışında indireyim gibi bir felsefe var sanırsam. Kısa çözüm olarak Veriler ve Gizlilik adresinde hesabınıza giriş yapıp iCloud Drive seçeneğini seçip devam edebilirsiniz. Ne kadarlık bir veriniz bulunuyor iCloud Drive'da?

Bir de teyit etmek adına App Store'dan büyük boyutlu bir program indirdiğinizde indirme hızınız olması gereken değerlere ulaşıyor mu? Buna göre Apple sunucuları ile aranızda bir bağlantı problemi var mı diye anlayabilirsiniz.

Evet az once denedim App Store'dan indirirken hiz ile alakali bir sorunum olmuyor.
Yaklasik 9GB'lik bir iCloud yedegim var.
Icinde 3 tane csv olan bir dosya bile 1 saattir su sekilde inmiyor. Wi-Fi'ye de baktim Low data mode da falan da degil si.

Screenshot 2026-08-26 at 15.46.43.webp

Dediğim gibi bağlantısını attığım siteden yedeğinizi çıktı olarak alın sonra masaüstü yedeklemesini kapatıp tekrardan koyabilirsiniz diye düşünüyorum. Verileriniz her halükarda iCloud Web'den de kontrol edince oradaysa masaüstü yedeklemesini kapatabilirsiniz bence. Sonra ister dediğim yerden çıktı alırsınız veya iCloud web'den indirirsiniz.

Dediğim gibi bağlantısını attığım siteden yedeğinizi çıktı olarak alın sonra masaüstü yedeklemesini kapatıp tekrardan koyabilirsiniz diye düşünüyorum. Verileriniz her halükarda iCloud Web'den de kontrol edince oradaysa masaüstü yedeklemesini kapatabilirsiniz bence. Sonra ister dediğim yerden çıktı alırsınız veya iCloud Web'den indirirsiniz.

Hocam teşekkür ederim ancak soyle bir şey var;

iCloud Web'de maalesef klasorler inmiyor. Dosyalari tek tek indirmek zorunda kalıyorum indirme butonu cikmiyor. Bayağı bir baktim ben bulamadim. Yuzlerce alt klasor var kodlarin icinde hepsini tek tek indiremiyorum.

Size de zahmet verdim kusura bakmayin cok teşekkür ederim cevaplariniz icin.

Screenshot 2026-08-26 at 16.17.47.webp

Evet klasörleri indiremiyorsunuz sadece dosya dosya. Eğer yüzlerce dosyalarınız varsa alt klasörlerde sizin için tek ve en hızlı çözüm dediğim gibi Apple'ın gizlilik sitesinden verilerinizi talep etmek.

Evet klasörleri indiremiyorsunuz sadece dosya dosya. Eğer yüzlerce dosyalarınız varsa alt klasörlerde sizin için tek ve en hızlı çözüm dediğim gibi Apple'ın gizlilik sitesinden verilerinizi talep etmek.

Sag olun hocam, verileri talep ettim, diger turlu yapamadim artik. Onda da 1 aya kadar bile anca veriyorlarmis. Bunlarin abv cidden.

Sag olun size de teşekkür ederim cok tekrardan. Bilmiyordum boyle bir şey oldugunu.