yasntrk
Başarılı
Merhaba, yanlışlıkla Mac’te iCloud Drive → Masaüstü ve Belgeler senkronizasyonunu açtım. Şimdi bunu kapatmak istiyorum ama Masaüstü’ndeki dosyaları kaybetmeden önce hepsinin Mac’e fiziksel olarak indiğinden emin olmam gerekiyor.
Açıkçası gerçekten delirmek üzereyim. Tek istediğim iCloud’u kapatıp mevcut dosyalarımı normal şekilde Masaüstü’nde lokal olarak tutmak, fakat hiçbir şey işe yaramıyor. Dosyalar inmiyor, yedeklenmiyor, hatta bazı durumlarda normal kopyala-yapıştır işlemi bile tamamlanmıyor.
Sorun şu: Masaüstü’ndeki birçok dosya artık sadece iCloud’da duran placeholder dosyalar. Finder’da “Şimdi İndir” veya “İndirilmiş Olarak Tut” dediğimde saatlerce beklememe rağmen çoğu dosya inmiyor.
Denediğim şeyler:
Masaüstü’nün tamamını eksiksiz şekilde Mac’e indirmek, yerel kopyanın sağlam olduğunu doğrulamak ve ardından iCloud Masaüstü ve Belgeler senkronizasyonunu tamamen kapatmak.
Senkronizasyonu direkt kapatmak istemiyorum çünkü yerel Masaüstü’nün boş kalmasından veya bazı dosyaları gözden kaçırmaktan çekiniyorum.
Bu tür bir iCloud/File Provider takılması yaşayan oldu mu? Tüm Masaüstü dosyalarını zorla yerelleştirmenin, File Provider durumunu güvenli şekilde sıfırlamanın veya bütün Masaüstü’nü iCloud’dan topluca dışa aktarmanın güvenilir bir yolu var mı?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.
Açıkçası gerçekten delirmek üzereyim. Tek istediğim iCloud’u kapatıp mevcut dosyalarımı normal şekilde Masaüstü’nde lokal olarak tutmak, fakat hiçbir şey işe yaramıyor. Dosyalar inmiyor, yedeklenmiyor, hatta bazı durumlarda normal kopyala-yapıştır işlemi bile tamamlanmıyor.
Sorun şu: Masaüstü’ndeki birçok dosya artık sadece iCloud’da duran placeholder dosyalar. Finder’da “Şimdi İndir” veya “İndirilmiş Olarak Tut” dediğimde saatlerce beklememe rağmen çoğu dosya inmiyor.
Denediğim şeyler:
- Dosyalar iCloud.com üzerinden görünüyor, yani silinmiş değiller.
- iCloud.com’dan tek tek indirmek mümkün değil çünkü binlerce dosya ve iç içe klasör var.
- icloud-tools ile Masaüstü’nü recursive olarak indirmeyi/kopyalamayı denedim. Bazı dosyaları indiriyor ama bazen 1-5 KB gibi çok küçük dosyalarda bile downloading... aşamasında sonsuza kadar takılıyor.
- bird, cloudd, fileproviderd ve Finder süreçlerini yeniden başlatmayı denedim, çözülmedi.
- tar -czvf ile Masaüstü’nün tamamını yerel bir arşive çevirmeyi de denedim fakat o da iCloud’dan materialize edilmemiş dosyalara gelince takılıyor gibi görünüyor.
- Masaüstü’nde çok sayıda proje/Git klasörü ve binlerce küçük dosya var; bunun sorunu tetikleyip tetiklemediğinden emin değilim.
Masaüstü’nün tamamını eksiksiz şekilde Mac’e indirmek, yerel kopyanın sağlam olduğunu doğrulamak ve ardından iCloud Masaüstü ve Belgeler senkronizasyonunu tamamen kapatmak.
Senkronizasyonu direkt kapatmak istemiyorum çünkü yerel Masaüstü’nün boş kalmasından veya bazı dosyaları gözden kaçırmaktan çekiniyorum.
Bu tür bir iCloud/File Provider takılması yaşayan oldu mu? Tüm Masaüstü dosyalarını zorla yerelleştirmenin, File Provider durumunu güvenli şekilde sıfırlamanın veya bütün Masaüstü’nü iCloud’dan topluca dışa aktarmanın güvenilir bir yolu var mı?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.