iCloud fiyatlarına zam geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 143
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 394
  • Etiketler Etiketler
    icloud zam

143

Yetkin

iCloud fiyatlarına zam gelmiş. Neredeyse %100'e yakın zam söz konusu. Ne düşünüyorsunuz? iCloud kullanıyor musunuz? iCloud fiyatlarını normal buluyor musunuz?

2024 yılında 5GB alanın söz konusu bile olmaması lazım. İki uygulamanın boyutu neredeyse 2 GB artık zaten. En uygun fiyatlı olanını kullanıyorum, şu anlık yetiyor ama yine de depolama için ekstra ücret vermek absürt geliyor bana.

İfadeler: 143
Açıkçası sadece cihaz yedeklerim için kullanıyorum ve 50 GB iCloud aboneliğine sahibim. Hala ucuz geliyor bana. Sadece keşke ücretsiz olarak 5 GB değil de 15 GB falan verse artık. 5 GB çok demode kalıyor.

Google’ın fiyatlarını atmayın hiç. iCloud’un iPhone ile çalışma sistemine hiç benzemiyor o. iCloud ve Apple cihazları arasındaki bağlantı başka bir şey. iCloud resmen ekosistemin kalbi. Avatar filmindeki o herkesin bağlı olduğu ağaç gibi.

Katılıyorum, sadece dosya depolamak için olsa Drive alır iPhone'da da kullanırım lakin ekosistemin kalbi olduğundan iCloud alıyorum.

Alın bir VDS aylık 200 Lira ;

Kendi VPN'ninizi, Şifre Yöneticiniz, Cloud Yedekleriniz, Web Siteniz, Özel mail adresiniz, Torrent yöneticiniz olsun...

Artık bu sistemler tek başına pahalı oluyor, Self Hosted'e geçme zamanı geldi geçiyor.

Herkes Nginx, Mail Server, VPN Server kurulumu falan bilmiyor hocam. En güzeli evde varsa iyi bir internet, ortalama bir makine kurup evde barındırmak.

Nextcloud vs. sistemlerde var hocam, illa bir firmaya bağlı olmamak gerekiyor. Zira yarın iCloud veri sızıntısı olsa Apple kullanıcılarının %90'lık kısmı bundan etkilenecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…