Nextcloud vs. sistemlerde var hocam, illa bir firmaya bağlı olmamak gerekiyor. Zira yarın iCloud veri sızıntısı olsa Apple kullanıcılarının %90'lık kısmı bundan etkilenecek.
iCloud’da veri sızıntısı olma olasılığı Nextcloud’da veri sızıntısı olma olasılığından daha mı yüksek yani? 😂

Hem ben A diyorum, sen Z diyorsun. iCloud ekosistemin kalbi diyorum.

ICloud'da veri sızıntısı olma olasılığı Nextcloud'da veri sızıntısı olma olasılığından daha mı yüksek yani? 😂

Nextcloud genelde homeserver taraflarında kullanılan bir yazılım. XCloud'ya da xDrive gibi bir sistem değil. O yüzden Server'ın IP adresini sokakta dağıtmadığın sürece bulunması imkansıza yakın.

Tabii ki iCloud Apple cihazlarda güzel çalışıyor ona lafım yok. Genel olarak bulut servisleri hakkında konuştum.

Google 10 liraya 100GB veriyor. Ekosistem zart zurt hikaye, mobilden her seyi senkronize edip tum resimlere tik diye erisiyorum Windows dosya yoneticimden. Ayrica tum notlarim, takvimlerim, uygulama ici verilerim senkronize edilip kaydediliyor.

Apple'in 50GB icin 12 liradan 24 liraya zamma ihtiyaci hic yok Google'un yoksa. Bos bir hamle gene, paragozluk boyle bir sey. Tabii Apple fanlarina bir sey anlatamazsin, 50 satirlik savunma mesaji da gelir simdi ama bir sey ifade etmez iste.. 👍