Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaldera

Başarılı
Merhaba, ICloud'da yer açmak için baktığımda 2 tane WhatsApp yedeği olduğunu gördüm.

Birincisi fotoğraftaki gibi WhatsApp yedeği, diğeri de yedeklemeler kısmında gözüküyor. Yedeklemeler kısmındaki WhatsApp yedeğini silsem şu anki mesajlarım silinir mi acaba, bilen var mı?

Ek bir soru. ICloud'da bazı uygulamaların yedeğini kapattıktan sonra not uygulaması olan Notability ICloud'a bağlanmamaya başladı, notlarım da gitmiş. :(

IMG_7022.webp

IMG_7021.webp

IMG_7024.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
iCloud'da uygulamalarınız ve telefon yedeğiniz saklanıyor. WhatsApp hem iCloud'da hem de Telefon yedeğinizde bulunuyor. Bir tanesini kapatırsanız bir şey olmaz. Ben telefon yedeğini kapattım. iCloud'daki açık. Telefonumu sıfırlayıp yedekten yüklediğimde tüm mesajlar geri geldi.

ICloud'da uygulamalarınız ve telefon yedeğiniz saklanıyor. WhatsApp hem ICloud'da hem de telefon yedeğinizde bulunuyor. Bir tanesini kapatırsanız bir şey olmaz. Ben telefon yedeğini kapattım. ICloud'daki açık. Telefonumu sıfırlayıp yedekten yüklediğimde tüm mesajlar geri geldi.

Hangisi telefondaki hangiisi ICloud'daki yedek onı anlamadım.

Telefondaki yedek tüm uygulamayı yedekliyor, uygulamanın önbellekleri vs. her şey dahil. Telefon için olanı kapatın, iCloud'daki açık kalsın.
Hangisi telefondaki hangiisi ICloud'daki yedek onı anlamadım.

@Kaldera
iCloud Saklama Alanı başlığı altındaki Yedeklemeler bölümü cihaz yedeklemesidir, şu cihazınızın fotoğrafının çıktığı, başka uygulamaların gözüktüğü bölümdeki WhatsApp'ı kapatabilirsiniz. 2.6 GB boyutundaki WhatsApp Messenger'ı silmeyin yeter.

Son düzenleme:
WhatsApp'ı silmediğiniz sürece bütün yedekleri silseniz de mesajlarınız silinmez.

Üstat son soru, o yedekler kısmında birkaç uygulamanın tikini kaldırdım not uygulaması olan Notability'i açtım ICloud'a bağlanamıyor hatası alıyorum notlarım da gitmiş gözükmüyor ama ben onun tikini hiç kaldırmadım bunu nasıl çözebilirim?

iCloud'a bağlanamıyor hatası, verilerinizin yedeklenmesiyle ilgili bir sorunu işaret ediyor olabilir. Telefonunuzda kayıtlı olan verileri elle silmediğiniz sürece notlarınıza erişebilirsiniz. Bağlantı sorununu çözene kadar notları, uygulamayı silmemenizi, telefonunuzu sıfırlamamanızı öneririm.