Çözüldü iCloud'ta belgeler ve masaüstü klasörü silinmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emincnatas

Uzman
Yer
Bursa
Merhaba.

Yakın zamanda Mac mini satın aldım. Finder seçeneklerinde belgeler ve masaüstü klasörlerini eşzamanla isimli bir seçenek vardı ve yanlışlıkla ona bastım. Bu ayarı daha sonradan kapadım ama ICloud'da belgeler ve masaüstü klasörü gözükmeye devam ediyor. Bu iki klasörü ne silebiliyorum ne değiştirebiliyorum hiçbir şey yapamıyorum.

Bu klasörleri nasıl kaldıracağım konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Dosyalarınızı iCloud'da saklamak istemiyorsanız Finder Ayarları'ndan Masaüstü ve Belgeler klasörlerini eşzamanla kutucuğunun tikini kaldırın. Gelen uyarıda Kapat seçeneğini seçin.

Uyarıda da yazdığı üzere bu işlem öğeleri Mac'ten siler, öğeler iCloud'da bulunmaya devam eder. Bunu iCloud'da, Belgeler - Yerel, Belgeler - iCloud, Masaüstü - Yerel ve Masaüstü - iCloud klasörleri oluşturarak yapar. Siz Belgeler - iCloud ve Masaüstü iCloud klasörlerinin içinde bulunan öğeleri elle Mac'inize taşıyıp Belgeler - iCloud ve Masaüstü - iCloud klasörlerini silebilirsiniz. Belgeler - Yerel ve Masaüstü - Yerel klasörleri iCloud'dan otomatik silinir, silindiğini görmek için Finder'ı kapatıp açmanız gerekebilir. Yerel belgeler ve yerel masaüstü klasörlerinizi aşağıdaki yollarda bulabilirsiniz:
  • /Users/Kullanıcı Adınız/Documents/Belgeler
  • /Users/Kullanıcı Adınız/Desktop
Dosyalarınızı iCloud'da saklamak istemiyorsanız Finder Ayarları'ndan Masaüstü ve Belgeler klasörlerini eşzamanla kutucuğunun tikini kaldırın. Gelen uyarıda Kapat seçeneğini seçin.

Uyarıda da yazdığı üzere bu işlem öğeleri Mac'ten siler, öğeler iCloud'da bulunmaya devam eder. Bunu iCloud'da, Belgeler - Yerel, Belgeler - iCloud, Masaüstü - Yerel ve Masaüstü - iCloud klasörleri oluşturarak yapar. Siz Belgeler - iCloud ve Masaüstü iCloud klasörlerinin içinde bulunan öğeleri elle Mac'inize taşıyıp Belgeler - iCloud ve Masaüstü - iCloud klasörlerini silebilirsiniz. Belgeler - Yerel ve Masaüstü - Yerel klasörleri iCloud'dan otomatik silinir, silindiğini görmek için Finder'ı kapatıp açmanız gerekebilir. Yerel belgeler ve yerel masaüstü klasörlerinizi aşağıdaki yollarda bulabilirsiniz:
  • /Users/Kullanıcı Adınız/Documents/Belgeler
  • /Users/Kullanıcı Adınız/Desktop

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…