murim

Uzman
Benim trol maillerimden birine bu mail gelmiş de açmadım tabii makbuz kısmındaki dosyayı. Bu da yeni bir yöntem gailba.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-21 201135.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-21 201135.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim trol maillerimden birine bu mail gelmiş de açmadım tabii makbuz kısmındaki dosyayı. Bu da yeni bir yöntem gailba.
Bu tür bir e-posta oltalama (phishing) girişimi olabilir. İşte bu durumdan nasıl korunabileceğinize dair adımlar:

1. E-postayı Açmayın: Gelen e-postayı açmamış olmanız iyi bir karar; bunu yapmaya devam edin.

2. Ek Dosyaları İndirmeyin: Gelen ek dosyaları asla indirmeyin. Bu, zararlı yazılım içerebilir.

3. Gönderenin Adresini Kontrol Edin: Gönderen kişiyi (e-posta adresini) kontrol edin. Resmi bir kuruluşun e-posta adresi genellikle kendi alan adını taşır. Şüpheli görünüyorsa tehlikeli olabilir.

4. Resmi Web Sitesini Ziyaret Edin: Eğer gerçekten bir hizmete başvuruda bulunmanız gerekiyorsa, resmi web sitesini doğrudan tarayıcıdan girerek ziyaret edin.

5. Oltalama İhlalini Bildirin: E-posta sağlayıcınıza durumu bildirin. Gmail gibi platformlar bu tür e-postaları daha iyi filtreleyebilir.

6. Antivirüs Yazılımlarını Güncelleyin: Bilgisayarınızdaki antivirüs yazılımını güncel tutarak bilgisayarınızı koruyabilirsiniz.

7. Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın: Görüşme veya iletişim sırasında asla kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.

8. Şüpheli Etkinlikleri Gözlemleyin: Hesaplarınızda herhangi bir şüpheli etkinlik olup olmadığını kontrol edin.

Bu adımları takip ederek kendinizi ve kişisel bilgilerinizi koruyabilirsiniz.