iDATA oltalama maili

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 64

murim

Uzman
Benim trol maillerimden birine bu mail gelmiş de açmadım tabii makbuz kısmındaki dosyayı. Bu da yeni bir yöntem gailba.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-21 201135.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim trol maillerimden birine bu mail gelmiş de açmadım tabii makbuz kısmındaki dosyayı. Bu da yeni bir yöntem gailba.
Bu tür bir e-posta oltalama (phishing) girişimi olabilir. İşte bu durumdan nasıl korunabileceğinize dair adımlar:

1. E-postayı Açmayın: Gelen e-postayı açmamış olmanız iyi bir karar; bunu yapmaya devam edin.

2. Ek Dosyaları İndirmeyin: Gelen ek dosyaları asla indirmeyin. Bu, zararlı yazılım içerebilir.

3. Gönderenin Adresini Kontrol Edin: Gönderen kişiyi (e-posta adresini) kontrol edin. Resmi bir kuruluşun e-posta adresi genellikle kendi alan adını taşır. Şüpheli görünüyorsa tehlikeli olabilir.

4. Resmi Web Sitesini Ziyaret Edin: Eğer gerçekten bir hizmete başvuruda bulunmanız gerekiyorsa, resmi web sitesini doğrudan tarayıcıdan girerek ziyaret edin.

5. Oltalama İhlalini Bildirin: E-posta sağlayıcınıza durumu bildirin. Gmail gibi platformlar bu tür e-postaları daha iyi filtreleyebilir.

6. Antivirüs Yazılımlarını Güncelleyin: Bilgisayarınızdaki antivirüs yazılımını güncel tutarak bilgisayarınızı koruyabilirsiniz.

7. Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın: Görüşme veya iletişim sırasında asla kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.

8. Şüpheli Etkinlikleri Gözlemleyin: Hesaplarınızda herhangi bir şüpheli etkinlik olup olmadığını kontrol edin.

Bu adımları takip ederek kendinizi ve kişisel bilgilerinizi koruyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…