23894

Becerikli
MacBook Air'i alalı 2 hafta oldu.

20-80 metodu mantıklı diyen var demeyen var, nasıl bir yol izlemeli? Muhtemelen bu bilgisayarı 7 sene veya daha fazla kullanacağım. Lütfen ona göre bir tavsiyede bulununuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
%20 - %80 araliginda kullandiginda bataryanin kimyasal yapisi bozulmuyor. O yuzden ideal. Telefonumun pil sagligi goruntusunu atayim. 5 yildir boyle kullaniyorum. 908 defa sarj etmisim ve pil sagligi %95. Ilk kullanim tarihinin 2024 gorunmesi o tarihte ROM yuklememden kaynakli, bug var. Oyle mantiksiz bir tarih atmis.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250729_191824_Settings.webp
    Screenshot_20250729_191824_Settings.webp
    64 KB · Görüntüleme: 71
20-80 metodu mantıklıdır, orijinal şarj adaptörü ve kablosu kullanmak yine aynı şekilde pil ömrüne pozitif etki eder. Ayrıca Apple'ın kendi sitesindeki maddeleri inceleyebilirsiniz.
Kimi günlerde günde 10 saat açık kaldığı olacak, o zamanlarda adaptöre bağlı kullanmamı mı öneriyorsunuz?

Güncel bataryalar için önerilen 20-80 diye biliyorum. Hangi modeli aldınız bu arada?
M4 Air modelini aldım.

Soyle kullanabilirsiniz : Sarji %80 ile limitlersiniz ve cihazi adaptore takili iken kullanirsiniz. Sarj limitli oldugu icin batarya yipranmaz. Adaptorden kullandiginiz icin sarj dongu sayisi da artmaz ve yine yipranmasi azalir. Yalniz ayda bir defa batarya %20 kalacak kadar fisi cekip kullanmanizi tavsiye ederim. Bu sekilde kullanim en az batarya yipranmasina yol aciyor.

Soyle kullanabilirsiniz : Sarji %80 ile limitlersiniz ve cihazi adaptore takili iken kullanirsiniz. Sarj limitli oldugu icin batarya yipranmaz. Adaptorden kullandiginiz icin sarj dongu sayisi da artmaz ve yine yipranmasi azalir. Yalniz ayda bir defa batarya %20 kalacak kadar fisi cekip kullanmanizi tavsiye ederim. Bu sekilde kullanim en az batarya yipranmasina yol aciyor.
Hocam bu şekilde yaptım, burada dediğiniz gibi 80de limitli şekilde fakat hala şarjda iken 80i aşıyor?

Dosya Ekleri

• Image 29-07-2025 à 20.20.webp
    Image 29-07-2025 à 20.20.webp
    131,5 KB · Görüntüleme: 55