Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

inosh

Başarılı
Selam. Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 bir bilgisayarım var. Özellikler şu şekilde;

• RTX3060
  • Ryzen 7 5800H
  • 16 GB RAM
İki farklı oyunda yaptım bu testi. Birinicisi Genshin Impact. Olabilecek en yüksek ayarlar ve çözünürlükte sabit 60FPS'i herhangi bir donma yaşamadan rahatça aldım. GPU kullanımım %50 bandında seyrederken 83 derece sıcaklığa sahip.

İkinci ve sinirimi bozan oyun ise MSFS2020. Orta ayarlarda nispeten akıcı bir oyun gerçekleşiyor lakin bu akıcılık çok kısa. Her 15-20 saniyede bir azımsanmayacak derecede 3-4 saniyeyi bulan droplar giriyor ve bütün zevki yok ediyor. Bu süreçte ise görüntülediğim üzere GPU kullanımı %50 civarlarından 83 derecede ani şekilde %1'e düşüp 65-70 derecelere iniyor. Sonrasında kullanım yavaşça artıp yine aynı durum yaşanıyor. Anlamadığım kısım cihaz bir oyunda kullanımı ve termal yönetimi bu kadar iyi hallederken diğer oyunda neden bu kadar vasat? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
GPU 83 dereceyse termal yönetimi iyi halletmiyor demektir. Bu sırada işlemci kaç derece oluyor?
Testi yaparken performanstaydı cihaz...

Sanırım sorunu çözdüm gibi. Caanım Lenovo'm ne güzel eser miktarda termal macun sürmüş, açınca cihazın içini şok oldum. Çipin üzerinde macunun olmadığı bölgeler vardı. Evde Cooler Master'ın High Performance Thermal Paste sürdüm. 10 dakikadır işlemci 72 dereceyi geçmedi. Teşekkürler...

Sıfır cihazda olması gereken son hata. Neyse ki çözmüşsünüz, geçmiş olsun.