Zetrise

Başarılı
İngilizcem okuduğumu biraz anlama seviyesinde iyi, sadece listening ve writing çok yok bende. İtalya'da üniversite okumak istiyorum. En kısa sürede nasıl IELTS'de 6 puan yaparım acaba? Taktikleriniz nelerdir, ne yapmalıyım? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Listening geliştirmek için film izleyebilirsin ve yabancılarla oyun oynayabilirsin. Benim speaking ve listening bu şekilde gelişmişti. Writing için ise bol bol kelime çalışman lazım yani kelime yazılışlarını bilmelisin. Grammar bilgin var sanırım cümleyi kurmada problem yaşamazsın.

Listening geliştirmek için film izleyebilirsin ve yabancılarla oyun oynayabilirsin. Benim speaking ve listening bu şekilde gelişmişti. Writing için ise bol bol kelime çalışman lazım yani kelime yazılışlarını bilmelisin. Grammar bilgin var sanırım cümleyi kurmada problem yaşamazsın.
Grammar bilgim yok hocam. Sadece yazılanı okuyabiliyorum, anlarım. Listening'im, writing'im, hele ki speaking'im hiç yok.

Hocam A2 ye giriş gibi düşünebilirim aslında tmeel düzeyde konuşup yazabilirim daha ileriye gitmez.
Hocam bence özel kurs vb. işlerine hayatınızı adamayın. Tabii ki çok kötü demiyorum ama doğal olarak İngilizceye maruz kalmanız kalıcılık açısından daha iyi olur. Misal Türkçe arayüzlü oyunları veya uygulamaları İngilizce kullanabilirsin. İlla sana İngilizce film izle diyemem ama Türkçe izlerken arada İngilizceye geçiş yapabilirsin. Kitap okuyabilirsin tabii ki seviyene uygun olmalı. Speaking için de illa karşında biri olmasına gerek yok hayalinde biriyle konuşuyor gibi de yapabilirsin emin ol sadece doğal olarak maruz kalırsan çok rahat bile öğrenilir.

Hocam bence özel kurs vb. işlerine hayatınızı adamayın. Tabii ki çok kötü demiyorum ama doğal olarak İngilizceye maruz kalmanız kalıcılık açısından daha iyi olur. Misal Türkçe arayüzlü oyunları veya uygulamaları İngilizce kullanabilirsin. İlla sana İngilizce film izle diyemem ama Türkçe izlerken arada İngilizceye geçiş yapabilirsin. Kitap okuyabilirsin tabii ki seviyene uygun olmalı. Speaking için de illa karşında biri olmasına gerek yok hayalinde biriyle konuşuyor gibi de yapabilirsin emin ol sadece doğal olarak maruz kalırsan çok rahat bile öğrenilir.
Aceleniz varsa özel olarak çalışma yapabilirsiniz ama film izleme kitap okuma gibi taktiklerden daha iyi çalışma ne olabilir bilemem.

Oyunları ve filmleri İngilizce olarak izlemek, oynamak göründüğünün aksine çok faydalı olacaktır. İngilizce ara yüz sayesinde gördüğün kelimeler zamanla nasıl yazılıyor aklında kalacak. İzlediğin filmlerin İngilizce olması Listening geliştirmene yardımcı olacak. Oyunlarda da dediğim gibi yabancılarla oynar isen speaking gelişecek. Grammar için ise oturup günde belirli saatler çalışsan hemen kavrarsın, zor değiller.

Ben küçükken 3 sene kursa gittim ve okulda da İngilizce derslerine ağırlık verdim. Grammar bilgim vardı yazabiliyordum. Ancak dinleme ve konuşma konusunda iyi değildim. Filmleri anlamıyordum konuşurken de kekeliyordum. 2023'den beri yabancı insanlarla oynamayı arttırdım, bu sayede konuşmam inanılmaz akıcı hale geldi. Dinlememde eş zamanlı olarak gelişti tabi ki, üstüne bir de filmleri de İngilizce izledikçe iyice pekişti. Şuan güncel olarak bütün her şeyi İngilizce olarak izlerim, dinlerim ve anlarım. Sınava ne kadar süren var bilmiyorum ancak bu dediklerimi yapman gerçekten çok faydalı olacaktır.

Grammar bilgim yok hocam. Sadece yazılanı okuyabiliyorum, anlarım. Listening'im, writing'im, hele ki speaking'im hiç yok.
Dediklerimi yaparsan listening ve writing eş zamanlı olarak gelişecek. Bunları yaptığın süreçte writing de gelişme gösterecektir grammar çalıştığın ve ara yüzleri İngilizce kullandığın sürece