Kısa sürede gerekiyorsa film ve dizi işe yaramaz. Ayrıca film ve dizi listening comprehension geliştirmek için en kötü yöntemdir.

Bu siteleri kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Youtube'da benzer çalışma ses dosyaları vardı diye hatırlıyorum. Bunlarla çalışabilirsiniz. Ek olarak, podcast dinlemenizi öneriyorum. BBC yayınlarını dinleyin.
1787313926854.webp

Hocam, resimdeki sitelerin hepsini kullanmaya çalışacağım. Bir de hocam, listening vermişsiniz ama ben nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Mesela, bilmediğim kelime olduğu zaman ne yapayım, bilmediğim cümle olunca ne yapayım ya da bir cümlede dediğini anlamasam ne yapayım?

@Zetrise, Size attığım sitelerde direkt olarak kendi worksheetleri bulunuyor. Aktif olarak öğretmenlik yaparken kendim de onları kullanıyorum. İlgili bölümdeki worksheetteki etkinlikleri tamamlanız en sağlıklısı olur. Kelime konusuna gelirsek, worksheetlerdeki pre-listening (ön dinleme) while-listening (dinleme bölümü) post-listening (dinleme sonrası) bölümlerini tamamladıktan sonra metnin transkripti bulunuyor. Transkripten metindeki bilmediğiniz ÖNEMLİ kelimeleri not alın. Ayrıca en son metni son kez transkript ile birlikte dinlemenizi öneriyorum. Ayrıca while-listening için metni ÜÇ kez dinleyin. Eğer anlayamıyorsanız transkript ile birlikte dinleyin. Transkript olmadan bazen anlamamak normaldir sorun etmeyin.

Amacın IELTS'te yüksek not almaksa ona göre çalış. IELTS sistemi belli. En kısa sürede 6 almak istiyorsan sınavda ne çıkacaksa ona çalışmalısın. Mesela writing'te grafik yorumlama var, direkt ona çalış.

@Zetrise, Size attığım sitelerde direkt olarak kendi worksheetleri bulunuyor. Aktif olarak öğretmenlik yaparken kendim de onları kullanıyorum. İlgili bölümdeki worksheetteki etkinlikleri tamamlanız en sağlıklısı olur. Kelime konusuna gelirsek, worksheetlerdeki pre-listening (ön dinleme) while-listening (dinleme bölümü) post-listening (dinleme sonrası) bölümlerini tamamladıktan sonra metnin transkripti bulunuyor. Transkripten metindeki bilmediğiniz ÖNEMLİ kelimeleri not alın. Ayrıca en son metni son kez transkript ile birlikte dinlemenizi öneriyorum. Ayrıca while-listening için metni ÜÇ kez dinleyin. Eğer anlayamıyorsanız transkript ile birlikte dinleyin. Transkript olmadan bazen anlamamak normaldir sorun etmeyin.
Hocam, peki writing ile speaking'i nasıl yapacağım? Mesela "Bir araştırma masası kurmak istiyor" kısmında ben araştırmanın research, masanın table, kurmakın create, istiyorun want olduğunu tabii doğruysa biliyorum ama nasıl kuracağımı, hangi ekleri getireceğimi bilmiyorum hocam. Speak'te aynı, nasıl cümle kuracağım, karşındaki anlarım ancak cümleyi kuracağımı sanmıyorum.

Amacın IELTS'te yüksek not almaksa ona göre çalış. IELTS sistemi belli. En kısa sürede 6 almak istiyorsan sınavda ne çıkacaksa ona çalışmalısın. Mesela writing'te grafik yorumlama var, direkt ona çalış.
Hocam belli olmasınada listening ile reading'i yaptım syaalım iyi kötü writing ile speaking asla yapamma önceki cevabım gibi cümle kurmayı hiç bilmiyorum neredeyse.

Hocam, peki writing ile speaking'i nasıl yapacağım? Mesela "Bir araştırma masası kurmak istiyor" kısmında ben araştırmanın research, masanın table, kurmakın create, istiyorun want olduğunu tabii doğruysa biliyorum ama nasıl kuracağımı, hangi ekleri getireceğimi bilmiyorum hocam. Speak'te aynı, nasıl cümle kuracağım, karşındaki anlarım ancak cümleyi kuracağımı sanmıyorum.

Hocam belli olmasınada listening ile reading'i yaptım syaalım iyi kötü writing ile speaking asla yapamma önceki cevabım gibi cümle kurmayı hiç bilmiyorum neredeyse.
Listening ile Reading kısmını oturtmadan Writing ile Speaking kısmına geçmeyin. Reading kısmında nasılsınız?

Listening ile Reading kısmını oturtmadan Writing ile Speaking kısmına geçmeyin. Reading kısmında nasılsınız?
Reading kısmında işte hocam kuralları tam olarak bilmediğim için cümlenin ne anlattığını anlıyorum genellikle ama çok fazla when who felan varsa tam bağdaştıramıyorum.Tabi bilmediğim kelime sayısıda fazla oluyor genelde ama çoğu kelimeyi de bilirim temel kelimeleri.Birde cümleyi nasıl çevireceğim onu bilemiyorum hocam ben mesela cümlenin başında çevirmeye başlamaya çalışınca hata veriyorum tam cümleyi okuyuncuda tam çeviremiyorum aradaki sözlerden anlayabiliyorum biraz. Listeningde de aynısı ne anlattığını az buçuk anlarım ama kuralları pek fazla bilmediğim için tam çeviremem. Mesela elma yediğini anlarım ama elmanın eğer çok basit ingilizce kurallarıyla yazılmamışsa 4 saat önce annesiyle dilimlere doğranıp öyle yendiğini bilemem mesela.

Tonlarca IELTS Writing çalışma videosu var YouTube'da. Sınavda da benzerleri çıkıyor. O videoları öğrenmeye çalış. Speaking'te ise zaten gündelik sorular soruyorlar. Kendini videolarla biraz geliştirdikten sonra yapay zekayla konuşup çalışılabilir.
Hocam, onları da izlemeye çalışıyorum ama şu an şu seviyede anlayamıyorum. Tam speaking'i anlıyorum ama o cümleleri ben kuramam. Writing ise kitap yazmaya çalışmışlığım bile vardı. Benim geçmişte yazımım konusunda falan sıkıntı olmaz; ancak işte kuralları bilmeyince yazmam pek mümkün değil. Biraz da kelime bilgisi.

Reading kısmında işte hocam kuralları tam olarak bilmediğim için cümlenin ne anlattığını anlıyorum genellikle ama çok fazla when who falan varsa tam bağdaştıramıyorum. Tabii bilmediğim kelime sayısıda fazla oluyor genelde ama çoğu kelimeyi debilirim temel kelimeleri. Bir de cümleyi nasıl çevireceğim onu bilemiyorum hocam ben mesela cümlenin başında çevirmeye başlamaya çalışınca hata veriyorum tam cümleyi okuyuncuda tam çeviremiyorum aradaki sözlerden anlayabiliyorum biraz. Listeningde de aynısı ne anlattığını az buçuk anlarım ama kuralları pek fazla bilmediğim için tam çeviremem. Mesela elma yediğini anlarım ama elmanın eğer çok basit İngilizce kurallarıyla yazılmamışsa 4 saat önce annesiyle dilimlere doğranıp öyle yendiğini bilemem mesela.

Hocam, onları da izlemeye çalışıyorum ama şu an şu seviyede anlayamıyorum. Tam Speaking'i anlıyorum ama o cümleleri ben kuramam. Writing ise kitap yazmaya çalışmışlığım bile vardı. Benim geçmişte yazımım konusunda falan sıkıntı olmaz; ancak işte kuralları bilmeyince yazmam pek mümkün değil. Biraz da kelime bilgisi.

Cümleleri anlayıp sen kendin kuramıyorsan pratik yapmalısın. Bir şeyler çalışıp konuşmayarak olmaz. Ne kadar yanlış olsa da konuş. Yapay zekayla konuşabilirsin; hem hatanı da düzeltebilir. Writing kısmı ise grafik yorumlama falan oluyor. Hangi kelimeleri ne için kullandıklarına bakıp ezberlemek gerek.