Detaylar
Kim cevapladı?Tamamen tercih meselesi. Kablosuz kulaklık arayışın yoksa IEMl'ler daha performanslı olabiliyor kulak üstü kulaklıklara göre. Örneğin 5 bin TL'lik bir kulak üstünün vereceğin performans ile IEM'in vereceğin performans arasında çok net fark vardır. IEM daha iyi performans verir.
- Makaleler
- 3
Böyle bir genelleme yapılamaz.Tamamen tercih meselesi. Kablosuz kulaklık arayışın yoksa IEMl'ler daha performanslı olabiliyor kulak üstü kulaklıklara göre. Örneğin 5 bin TL'lik bir kulak üstünün vereceğin performans ile IEM'in vereceğin performans arasında çok net fark vardır. IEM daha iyi performans verir.
Model model karşılaştırmak lazım. Hem kulak içinin hem de kulak üstünün iyi ve f/p modelleri var.
Örneğin HifiMan'in kulak üstü cihazları f/p konusunda çok iyidir. 20k'ya kulak üstü var IEM var, IEM daha iyidir deyip geçeceğiz mi? Kablosuzlar ile karşılaştırıyorsanız ayrı, ki orada bile tartışmaya açık olması gayet mümkün.
Şunu belirtmek isterim: Bass var, bass var. Gerek olup olmaması sizin şu anda kullandığınız cihaza da bağlı. Ayrıca basslı IEM'de var, o kadar basslı olmayanda.Arkadaşlar, ben bass falan çok sevmem; sizce gerek var mı almaya?
Şehrinizde satılık olan IEM'ler muhakkak vardır. Satıcı ile görüşün ve bir buluşma rica edin ve dinleyin. Böylece ilk elden deneyimlemiş olursunuz. Tabii hijyen konusuna dikkat etmek de fayda var.
Kriteri nedir hocam? Bir IEM ile iyi bir deneyim yaşadığında onu durduran şey kablosuzdan memnun olması mı olacak?IEM'e geçmene gerek yok. Eğer memnunsan, kablosuz tercih ediyorsan IEM senlik değil.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Kişinin hareketinin kabloyla kısıtlanmamasını istemesi .vs daha birçok sebep olabilir. Kablosuzlar ayrıca ekosistem için daha iyi olabiliyor.Kriteri nedir hocam? Bir IEM ile iyi bir deneyim yaşadığında onu durduran şey kablosuzdan memnun olması mı olacak?
ANC özelliği de oluyor kablosuzlarda.
- Makaleler
- 3
İyi hoş hocam fakat bu demek değildir ki IEM tercih etmesine gerek yok. En basitiden IEM ile de evde keyif yapar.Kişinin hareketinin kabloyla kısıtlanmamasını istemesi .vs daha birçok sebep olabilir. Kablosuzlar ayrıca ekosistem için daha iyi olabiliyor.
ANC özelliği de oluyor kablosuzlarda.
Ronaldinho10
Üyecik
Ben kullaniyorum. Oneririm. Bu forumdan bir arkadasin tavsiyesiyle Simgot EW200 aldim. Bass sevmiyorum demissin. Butce minimum duzeydeyse Tangzu Waner 2 tavsiye edebilirim. Butce cikarsa kullandigim IEM'i yani EW200'u oneririm.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Tercih etmek, bir şeyi öbürüne seçmek anlamına gelir. Sizin dediğiniz şey ikisini de almak.İyi hoş hocam fakat bu demek değildir ki IEM tercih etmesine gerek yok. En basitiden IEM ile de evde keyif yapar.
- Makaleler
- 3
Bahsettiğim mesele bu olmaması bir yana, tercih etmek sadece birini seçip diğerini kenara atmak, koymak anlamıyla ele alınamaz.Tercih etmek, bir şeyi öbürüne seçmek anlamına gelir. Sizin dediğiniz şey ikisini de almak.
Ben daha ziyadesiyle "Preference" anlamıyla ele aldım. Yani sizin bahsettiğiniz anlam olan değiştirmek olarak değil, yönelmek anlamında kullandım. Dışarıda kablosuz evde IEM tercih edebilir.