ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhaba. Sosyalde sürekli görüyorum ancak internetten araştırınca da çok kafama yatmadı. Bu IEM kulaklıllar kısaca nedir? Hikayeli / rekabetçi oyun için ve toplu taşıma da ya da dışarıda müzik dinlemek için iyi midir 5-10K para vermeye değer mi? Kablosuz versiyonları da var mı? @Simon hocam bu konuda bilgili anladığım kadarıyla.

IEM, İngilizce "In-Ear Monitor" (Kulak İçi Monitör) kelimelerinin kısaltmasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi bu kulaklıklar temel olarak sesi izlemek ve kullanıcıya net bir geri bildirim sağlamak için tasarlanıyor. IEM'ler, kritik dinleme amacıyla üretildiği için genellikle müziği daha doğal, düz ve detaylı analitik bir ses profiliyle sunar. Standart kulaklıklar ise genellikle basları daha ön plana çıkararak daha "eğlenceli" bir dinleme deneyimi hedefler. Farkı budur normal kulaklıklarla. Dediğin tüm mevcut senaryolarda iyi performans verecektir. Kablosuz halleri yok. Yani onlara IEM diyemeyiz en azından. Bence başlangıç olarak bir Waner 2 Type-C alarak başlayabilirsin. Memnun edecektir müzik konusunda. Fazla bütçe harcama direkt. Hitap ederse sonradan yükseltme yaparsın.

Eklemeyi unuttum. FPS oyunlarinda da performans konusunda iyidir. Ben de PC basinda EW200 kullaniyorum ve kendisinden memnunum.

@Simon hocam her tür oyun oynuyorum ancak örneğin Dying Light 2 oynuyorum bu aralar, HyperX Cloud ll var çok eskinin kulaklığı ama halen taş gibi çalışıyor. Bu kulaklığa göre ne artı sağlar? Açıkçası dediğiniz gibi bir merak ediyorum IEM kulaklıkları ama gidip de ilk etapta bilmediğim ürüne de en tepe modeli mesela 10-20K vermek istemem tabii.

Waner-2 Type-C mantıklı çünkü hem iPhone 15 Pro kullanıyorum hem de kasamın hem arka hem de ön panelinde Type-C girişi mevcut.

@Simon peki hocam bu kulaklığı alınca direkt tak çalıştır şeklinde mi yoksa herhangi bir ayar vs. yapmak gerekiyor mu? Ses işinden anlamam o yüzden soruyorum.

@Simon hocam her tür oyun oynuyorum ancak örneğin Dying Light 2 oynuyorum bu aralar, HyperX Cloud ll var çok eskinin kulaklığı ama halen taş gibi çalışıyor. Bu kulaklığa göre ne artı sağlar? Açıkçası dediğiniz gibi bir merak ediyorum IEM kulaklıkları ama gidip de ilk etapta bilmediğim ürüne de en tepe modeli mesela 10-20K vermek istemem tabii.
HyperX Cloud II'den sahne olarak daha genis ve detayli. Bence ilk etapta 1.5K'lik bir IEM almak daha mantikli 10-20K para verecegine. Ayrica bu butcedeki IEM'ler icin ses karti lazim degil. Bosuna almana gerek yok. Cloud 2'yi denemedim ama ondan iyi performans verecektir surucu kalitesi olarak.

HyperX Cloud II'den sahne olarak daha genis ve detayli. Bence ilk etapta 1.5K'lik bir IEM almak daha mantikli 10-20K para verecegine. Ayrica bu butcedeki IEM'ler icin ses karti lazim degil. Bosuna almana gerek yok. Cloud 2'yi denemedim ama ondan iyi performans verecektir surucu kalitesi olarak.
Tamamdır hocam. Şu ürünü sipariş geçiyorum o halde hem oyun hem de müzik film/dizi için. Öneri ve yardımınız için teşekkür ederim.

Waner-2 Type-C mantıklı çünkü hem iPhone 15 Pro kullanıyorum hem de kasamın hem arka hem de ön panelinde Type-C girişi mevcut.
Bencede. Ekstra kabloyla ugrasmamis olursun hem.
@Simon peki hocam bu kulaklığı alınca direkt tak çalıştır şeklinde mi yoksa herhangi bir ayar vs. yapmak gerekiyor mu? Ses işinden anlamam o yüzden soruyorum.
Tak calistir. Ayarlanmasi gereken herhangi bir seyi yok.

Tamamdır hocam. Şu ürünü sipariş geçiyorum o halde hem oyun hem de müzik film/dizi için. Öneri ve yardımınız için teşekkür ederim.
Rica ederim. Guzel secim bence. Yorumlara da bir bak derim. Memnun olmus insanlar. Yurt disinda da en sevilen modellerden biri.

Ayrıca şimdi dikkatimi çekti ki; mikrofonu da var mış. Bu fiyata hem nispeten kaliteli ses hem de mikrofon..
Evet, onu simdi ekleyecektim. Mikrofonu Cloud 2 kadar iyi olacagini sanmam ama uzmez. Cunku ben KZ marka fason IEM'in mikrofonunda bile sorun yasamamistim. Waner basarili bir seri oldugu icin 2'si cikti bu sene zaten. 2'de 1'den daha basarili oldu seriye bakarsak.

@ShadowLegion, hangi rengini almaya karar verdin bu arada? Bence Setup'a uygun renk secimi daha guzel oluyor IEM kulakliklarda.

@Simon hocam beyaz Type-C sipariş ettim. Kasam, Razer Leviathan V2X sound bar ve monitör siyah ancak klavye ve fare beyaz. Klavye Wraith W75 fare WL Mouse Sword X.