IETS GT500 V2 Hakkında Birkaç Öznel Bilgi

Merhabalar, bu yazı rehber niteliği taşımamaktadır. Sadece standart bir kullanıcı olarak gözlemlerimi paylaşmak istedim.

Soğutucuyu kullandığım Laptop modeli: Asus Tuf F15 FX506HE

Soğutma ve Performans

Cod: Warzone'da denedim. Herhangi bir başka oyun oynamıyorum.

Ürün evet soğutuyor ama soğutmaktan kasıt ne beklediğiniz sorusuna evriliyor biraz. Şöyle ki; Termal macun ve pad bakımı tam yapılan bir bilgisayarda, oda sıcaklığının 23 derece olduğu, Laptopun alttan ekstra -halk dilinde "dandik" diye tabir edilen- bir sözde "soğutucu" ile maksimum 79, minimumda ise 75 derece gördüğüm bir dereceyi; IETS GT500 V2'nin %50 fan ayarında 69°, %100 ayarında ise 63° derece gibi beni fazlasıyla tatmin eden derecelere ulaştım.

Şunu da belirtmeylim ki normalde 5100rpm'de dönen cpu ve gpu fanlarım; GT500 çalışırken 3800rpm gibi komik hızlarda çalıştı. Manuel herhangi bir ayar değil, tamamen Armoury Crate'den Turbo modu seçip geçiyorum ve kendisi otomatik bir şekilde ayarlıyor.

Ben tek bir oyun özelinde denedim başka oyunlarda başka sonuçlar verebilir ama ben detaya inmeden oyunun kendi içindeki gpu sıcak göstergesini baz alarak bunu deneyimledim. Cpu'ya bakmadım bile ama çalıştığı kısımdaki klavye sıcaklığında hissedilir derecede bir soğuma vardı tek diyebileceğim bu.

Youtube üzerinde detaylı benchmark testi yapan yabancı insanlar var detay için onlara bakmanızı tavsiye ederim.

Genel Tasarım ve İşlevsellik

Bendeki Rgb içeren modeli ve ne yalan söyleyelim harbiden kaliteli duruyor. Sağdan soldan alma "gaming" aksesuarladaki gibi solgun, ne renk olduğu belli olmayan cinsten değil. Farklı modları var kurcalatıkça "aaa böyle bir mod daha mı var mış" dedirtiyor.

Kısacası Hoş..

Malzeme kalitesi gayet yeterli bence. Kötü bir hissiyat kesinlikle vermiyor.

İçinden çıkan süngerleri Laptop'un inç değerine göre koyuyorsunuz. Ürünün fan kısmındaki -yani tam ortasındaki kırmızı büyük yer- bilgilendirme veriyor; şu şu inçler için şunları takın vs.

Arkasında toz filtresi var. İşe yarıyor mu pek anlamadım ama hoş bir detay sonuçta.

Ses

Bence tamamen öznel bir konu. Kulaklık takıyorum ve odada tekim haliyle kimseyi rahatsız etmiyor. Nerede kimlerle kullanacağınıza göre değişir. Youtube videolarına bakmanızı tavsiye ederim.

Diyeceklerim bu kadar.
Almak isteyene tavsiye eder miyim? Ederim ama kefil olmam. Günün sonunda elektronik bir cihaz ve her laptop'un alt tasarımı farklı oluyor.

-imla hataları için şimdiden özür dilerim.-

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…