Bu önerinin uygulanabilirliği hakkında testler gerçekleştiriyoruz.
Makaleler
6
Yer
LTBE
Başlıkta tam anlatamadım muhtemelen, açıklayayım hemen:
Mesela ":D" yaptığımız zaman bu direkt olarak ":D" emojisine dönüşüyor. Bazen bana hoş gelmiyor. Aynı şey ":)" için de geçerli, o da ":)" oluyor. Bunun için ayarlar sekmesine özel bir ayar eklense ve isteyen kişiler bu ayarı açtığı zaman bu ifadeleri emoji olarak görse güzel olurdu. Bu yöntemin bir benzerini Discord kullanıyor mesela:

1707669074718.webp

Discord'un kullandığı benim dediğimden biraz farklı yalnız. Discord, bizim mesajımızı düzenliyor sadece. Benim anlatmaya çalıştığım şey ise direkt olarak tüm ':D' ve ':)' emojilerini sadece kendimiz için ifadelere dönüştürmesi. Tabii bunun için ücretli bir eklenti veya emek gerekiyorsa bu öneriye gerek yok.

Son düzenleme:
Artı 82 Eksi
Araya boş sürprizbozan ekleme yöntemi var fakat bir arkadaşımız sağ olsun, beni araya boşluk koymaya alıştırdı. Daha doğrusu, ondan görünce benim de öyle yazasım gelmeye başladı. İşin ilginç yanı, başlarda çirkin durduğunu düşündüysem de artık hoşuma gidiyor bu yazım. Daha tatlı buluyorum nedense. : ))

Evet dediğiniz gibi bunun için açıp kapatma ayarı olması çok iyi olur. Bazen konu oluştururken veya mesaj yazarken sıkıntı çıkarabiliyor.

Ayar olarak olması daha mantıklı, sanırım tekrarı var mış ama upladım.

Güzel bir detay, artıladım.