İhtiyaç kredisini erken kredi kapatma amacıyla çekmek mantıklı mıdır?

6Okan6

Çalışkan
Kişisel bir soru soruyorum yani herkesin durumu farklı sonuçta ama bilgi almam lazım. Mesela atıyorum 40bin ihtiyaç kredisi çeksem 3 yıl taksitli ve bunu 3 ay ertelesem yanlış hatırlamıyorsam 7 civarlarında faiz çıkıyor ve 40binin geri ödemesi yanlış hatırlamıyorsam 3-4 katı falan oluyor.
Bir de sigorta seçeneğini seçmeyeceğim yani alacağım paranın azalmasını istemiyorum.

Yani bu oranlarda mantıklı değil gibi duruyor çekmek ama ben krediyi erken kapatacağım. Mesela çektikten sonra 3 ay sonra ödemeler başlayacak ya. İlk ödeme biraz yüksek oluyor sonra düşüyor diğer aylarda. Ben ödemeler başladıktan sonra atıyorum 5-6 ay sonra krediyi erken kapatsam böylelikle çok yüksek faiz ödemeyeceğim erken kapattığım için.

Siz bu şekilde ihtiyaç kredisi kullandınız mı hiç? Sizce mantıklı mı? 3 yıl sonunda ki faiz çok yüksek tamam ama erken kapatacağım için biraz faiz ödeyip kapatırım diye düşündüm. Bu arada avans çekmeyeceğim sadece ihtiyaç kredisi olarak soruyorum.

Balon ödeme yaparsan evet faiz azalır ama mantıksız bir durum. 40 bin TL için 36 ay vade şart mı? Nereden baksan sıkıntılı geliyor bana. Zaten faizsiz kredi verenler var o miktarlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…