Arkadaşlar, hepsini çekim talebi verdim. e-Devlet üstünden Takasbank yazınca çıkıyor bilgiler, orada otomatik katılım kapsamından gelen paralar. Çekmek doğru mu sizce?
Detaylar
Kim cevapladı?DeadlyMania7 89
Bilgin
Arkadaşlar, hepsini çekim talebi verdim. e-Devlet üstünden Takasbank yazınca çıkıyor bilgiler, orada otomatik katılım kapsamından gelen paralar. Çekmek doğru mu sizce?
En doğrusu. Sözde biz biriktiremeyiz diye bizim yerimize devlet biriktiriyormuş. Yersen
En doğrusu. Sözde biz biriktiremeyiz diye bizim yerimize devlet biriktiriyormuş. Yersen. Bende 400 TL vardı onu bile çektim
İş Bankası taksidi ödeyeceğim parayla zaten 24 bin TL bunu ödedikten sonra 9 taksidim daha kalıyor hocam
Eğer ihtiyacın yoksa bırak devam etsin ama aynı yerden değil tabii ki, doğru düzgün portföy yönetimi yapan bir yer ile yap bunu ya da kendin yönet.
Var hocam ihtiyaç maalesef 10 taksit var 24 k ödemeli 1 ay kurtalacağım ödemekten.
DeadlyMania7 89
Bilgin
İş Bankası taksidi ödeyeceğim parayla zaten 24 bin TL bunu ödedikten sonra 9 taksidim daha kalıyor hocam250 klık kartı patlattım 1 sene önce 1 senedir yapılandırmada.
Var hocam ihtiyaç maalesef 10 taksit var 24 k ödemeli 1 ay kurtalacağım ödemekten.
En azından bir borcunu ödersin. Durduğu yerde değer kaybetmesinin bir manası yok. Hem 32 bin olduğuna göre bayağıdır birikmiş içeride. Maaşını aldığında banka yapıyor bu işi; genelde ayrı uygulaması vardır. Ben Deniz Bank'tan maaş aldığımda benim fonu Metlife yönetiyordu. Maaşın ertesi günü uygulamasını indirip BES'i iptal ettim ve parayı çektim.
En azından bir borcunu ödersin. Durduğu yerde değer kaybetmesinin bir manası yok. Hem 32 bin olduğuna göre bayağıdır birikmiş içeride. Maaşını aldığında banka yapıyor bu işi; genelde ayrı uygulaması vardır. Ben Deniz Bank'tan maaş aldığımda benim fonu Metlife yönetiyordu. Maaşın ertesi günü uygulamasını indirip BES'i iptal ettim ve parayı çektim.
Evet hocam bayağı birikmiş aslında yılların birikimi var şu an issizim ve ilaç gibi geldi kara kara düşünüyordum nasıl ödeyeceğim diye kartı 3 kez yapılandırdım.
Ben de bakiye raporu boş görünüyor, yani içeride para yok demek mi?
Sigortalı olarak bir işe başladığınızda işveren yapıyor bunu her ay maaşından kesiliyor siz sigortalı bir işte çalıştınız mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
BES doğru kullanıldığında çok güzel bir yatırım aracı ancak biraz bilinçli kullanmak gerekiyor. Fonları az buçuk doğru seçebilmek gibi. Şimdilik para ihtiyaçsa çekmek iyi olabilir ancak ileride tekrar birikim yapmak veya yatırım yapmak isterseniz BES'i değerlendirebilirsiniz.
JakieS
Uzman
Bir yıldır çalışıyorum. Bireysel emeklilik diye bir şey vardı, maaştan kesiliyordu. BES adı altında arayıp iptal ettirdim onu, o bu muydu acaba?Sigortalı olarak bir işe başladığınızda işveren yapıyor bunu her ay maaşından kesiliyor siz sigortalı bir işte çalıştınız mı?