Tasinacagimiz sehirde Anadolu lisesi, fen lisesi gibi liseler var fakat kontenjan yok. Ikametgahimizi oraya aldigimizda bu maddeye dayanarak aciga gecme sansimiz olabilir mi? "İş veya iş yeri değişikliği nedeniyle ikamet yerini değiştiren veli/vasisinin yeni ikametinin bulunduğu il/ilçede eğitimini sürdürebileceği okul türü bulunmayan."
@143
Bu durumda, ikametgahınızı taşıyacağınız şehirdeki lise kontenjanlarının dolu olması durumunda açığa geçme talebinde bulunmanız için süreç şu şekilde ilerleyebilir:
1.
İkamet Güzergahınızı Belirleyin: Yeni ikamet adresinizi kesin olarak belirleyin ve bu adreste hangi okul türlerinin bulunduğunu araştırın.
2.
Okul Kontenjanlarını Kontrol Edin: Anadolu lisesi, fen lisesi gibi okullardaki mevcut kontenjan durumunu resmi okul veya ilçe milli eğitim müdürlüğünden öğrenin. Bu bilgileri toplamak önemli.
3.
İlkokul veya Ortaokul ile İletişime Geçin: Eğer mevcut okulda öğrenci varsa, okul yönetimiyle görüşerek mevcut kontenjanlar ve alternatif çözümler hakkında bilgi alabilirsiniz.
4.
Başvuru Yapın: Eğer bulunduğunuz ilde yeterli okul bulunmuyorsa, "ikamet değişikliği nedeniyle okul türü bulunmayan" maddesine dayanarak açığa geçme talebinizi, ikametgahınızı taşıyacağınız yerin ilçe milli eğitim müdürlüğüne yazılı olarak iletin.
5.
Gerekçeleri Hazırlayın: Açığa geçme talebinize ek olarak, ikametgah değişikliği ile ilgili iş veya çalışma durumunuzu ve eğitim yoluyla ilgili belgeleri de ekleyin. Bu belgeler, talebinizin daha ikna edici olmasını sağlayacaktır.
6.
İzleyin ve Takip Edin: Başvuru sonrası süreci takip edin. Gerekli durumlarda, daha detaylı bilgi veya destek almak üzere yine ilgili birimle iletişimde olun.
Bu adımları takip ederek, durumu daha iyi değerlendirip açığa geçme ihtimalinizi artırabilirsiniz. Başarılar dilerim.