nisaa

Üstün
Makaleler
3
İlk defa kedi sahiplendim, 2 aylıkmış, British ve Scottish karması bir şey muhtemelen (emin olmamakla birlikte). Kuru mama ve su koydum, karton bir kutuya kedi kumu aldım, koydum. Battaniye serdim, yanına yatar diye. Eve ilk defa geldi, en başta biraz miyavladı. Şu an yatağın altında saklanıyor. Sanırım normalmiş, eve alışmadı ve yabancılık çekiyor, güvenli ortam arıyor. Sabah-öğlen yalnız kalacak, okulda olacağım için sadece akşam geleceğim. Alışır zamanla umarım. Hafta sonları ailecek birlikte olacağız.

Hiç aşı vs. yapılmamış. İç parazit ve dış parazit aşıları gelmiş sanırım ama veteriner aşırı pahalı ve bizim maddi durumumuz buna çok elverişli değil, borcumuz çok fazla. İnternette dış parazit için damlalar gördüm, önerenler vardı. Sizce alınır mı? Trendyol'da var mesela ama ne kadar iyi bilmiyorum, idare eder mi?

Uygun fiyatlı ne yapabilirim, alternatif bilmiyorum. Şu an bir alışma süreci olur, küçük toplar alır, akşam gelince severim. Kısaca yapmam gerekenleri ve aşılarını söyler misiniz? Aşılar veterinerde pahalı, internetten damla olarak ya da ağızdan alınarak satılanlar nasıldır, bilgisi olan var mı? Trendyol'da çok görüyorum, fiyatları uygun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde 1 yaşında scottish ve british kırması bir kedim var. Aşı konusunda şunları söyleyebilirim; hiç aşı olmamış dediniz bu durumda kuduz ve karma aşılarının da yapılması gerekiyor 2 doz şeklinde. Ve tabii ki iç ve dış parazitin de yapılması gerekiyor. Yani kuduz ve karma aşıları ilk yapilisinda 2 doz, sonrasinda her sene 1 doz seklinde yapılacak. İc ve dış paraziti veterinerinizle konusun ama ben 3 ayda bir yaptırıyorum.

Bu arada dediğiniz damlalar hakkında bir fikrim yok maalesef.

Benim de 1 yaşında scottish ve british kırması bir kedim var. Aşı konusunda şunları söyleyebilirim; hiç aşı olmamış dediniz bu durumda kuduz ve karma aşılarının da yapılması gerekiyor 2 doz şeklinde. Ve tabii ki iç ve dış parazitin de yapılması gerekiyor. Yani kuduz ve karma aşıları ilk yapilisinda 2 doz, sonrasinda her sene 1 doz seklinde yapılacak. İc ve dış paraziti veterinerinizle konusun ama ben 3 ayda bir yaptırıyorum.

Bu arada dediğiniz damlalar hakkında bir fikrim yok maalesef.

Kedim evden çok çıkartmam zaten vaktim yok dışarıya gezmeye YKS çalışıyorum hep dershane+okul oluyor benim. Evde vaktimizi geçiririz, tüm aşılara gerek var mı yine de? Çok pahalı ama veteriner fiyatları 😔

Acikcasi maddi durumunuz kotuyse kedi bakmani pek tavsiye etmem zira ic, dis parazit asilari en ucuz olan asilar. Onun disinda karma, mantar, kuduz gibi birkac tane daha asisi var ve tanesi ortalama 500-1500 TL. Tabii bu son saydiklarim 6 ayda bir yapiliyor.

Ayrica asi disinda mamayi da kaliteli almak gerekiyor, daha gecen gun bir arkadasimin kedisi market mamasindan kaynakli su an cok zor bir hastalik geciriyor. Market mamalari kalitesiz oluyor. Kilosu ortalama 200-400 TL'lik mamalara bakman gerekecek.

Su anlik cok darlama, kendi halinde takilsin, ortama alissin. Oyuncak masrafina da hic girme. Zaten oyuncaklarla oynamiyorlar. Poset, kutu vs. biseyler bulup oynuyolar.

Kedim evden çok çıkartmam zaten vaktim yok dışarıya gezmeye YKS çalışıyorum hep dershane+okul oluyor benim. Evde vaktimizi geçiririz, tüm aşılara gerek var mı yine de? Çok pahalı ama veteriner fiyatları 😔
Maalesef hocam gerekiyor. Kedinizi dışarı çıkarmasanız bile siz dışardan geldiğinizde üzerinizde biriken tüm tozlar ve bakteriler kedinize bulaşma riski var ve inanın bulaşırsa çok daha fahiş fiyatlarla karşılaşırsınız tedavi için.

Açıkçası maddi durumunuz kotuyse kedi bakmani pek tavsiye etmem zira ic, dis parazit asilari en ucuz olan asilar. Onun disinda karma, mantar, kuduz gibi birkac tane daha asisi var ve tanesi ortalama 500-1.500 TL. Tabii bu son saydiklarim 6 ayda bir yapiliyor.

500-1.000 TL olsa iyi internetten baktığımda parazit aşıları 1500, diğerleri de 2000'e yakın fiyat gözüküyor. Yarın bulursam bir veterinere danışayım.

500-1.000 TL olsa iyi internetten baktığımda parazit aşıları 1500, diğerleri de 2000'e yakın fiyat gözüküyor. Yarın bulursam bir veterinere danışayım.
Veterinerlerden fiyat alman lazım. Bu fiyatlar çok fazla. Şu fiyatlar anca lüks yerlere yakın yerlerde alınır. Benim de veteriner 1000 liradan beni götürüyormuş. Aynı semtte başka veterinerlere sordum 500-600'e yapıyorlardı parazit aşılarını.

Veterinerden veterinere fiyatlar degisiyor, ondan net fiyat vermedim fakat o kadar ucuk olacagini sanmiyorum. Gittigim veterinerde ic, dis parazit icin 500 TL veriyorum. Karma da 500 olmasi lazim fakat 2 kere yapiliyor. Digerleri de yanlis hatirlamiyorsam 1k olmasi lazim.

Veterinerler yardimci oluyorlar sorulara, kafana takilan bir sey olursa onlara sor ama bazilari is birliginden kaynakli veya kaziklamak icin sacma sapan seyler soyleyebiliyor. Ondan dolayi en az 2 veterinere danisman daha saglikli olur.

Kedi evin içindeyse aşı şart eğer aşı vurmazsanız parazitli olur sokak kedisi gibi ve severken hastalık bulaştırabilir, sevmesen bile kılı tüyü evin içinde değdiği yerlere bakteri taşır yani eğer imkan varsa bahçe varsa evde 1 odayı kedilere feda edersin yatacakları zaman orada yatarlar orada beslersin normal zamanda dışarıda bahçede yatar eğer bahçe yoksa sokaklar o cins için güvenli değil. Bakımını yapamıyorsanız bakmayacaksınız, sahiplendireceksiniz.

Ben 600TL'ye yaptırıyorum iç ve dış parazit aşılarını. Bunların birkaç türü var, 600TL, 1000TL, 1500TL. Fiyat arttıkça koruma süresi artıyor. Örneğin 600TL olan 3 ay, 1000TL olan 4 ay vs. Kuduz ve karma aşıları da 1000TL civarında.