Freaktofen

Başarılı
Benim vucudumda beyaz ve esmer lekeler var. Çok güneşten mi kaynaklı bilmiyorum, geçen yaz olmuştu. Ancak o beyaz yerleri de birbirine iki parmak yardımıyla yakınlaştırınca orası da koyulaşıyor. Deri inceliğinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Belki genetiktir ancak baskın gen olması lazım değil mi koyu tenin?

Benim vucudumda beyaz ve esmer lekeler var. Çok güneşten mi kaynaklı bilmiyorum, geçen yaz olmuştu. Ancak o beyaz yerleri de birbirine iki parmak yardımıyla yakınlaştırınca orası da koyulaşıyor. Deri inceliğinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Belki genetiktir ancak baskın gen olması lazım değil mi koyu tenin?

Aile DNA'sı içinde illaki vardır. Bir kişi dışarıdan beyaz görünse bile içinde illaki siyahi fenotipin geni vardır. Yeter ki bu genin etkisini gösterebilecek başka bir kişi bulsun.

hocam peki beyaz olan yerlerim hakkında ne düşünüyorsunuz? bende lekeler var garip bir şekilde vitigilo gibi. o kadar sert değil ama bazı yerlerim norveçli iken bazı yerlerim hindistanlı
Hocam mesela benim kollarım beyaz iken yüzüm esmer. Vücutta bolgeden bolgeye ten rengi degisebiliyor. Anormal bir durum yok. Esmerligi hindistanli diye degerlendirmeyin :D

Ortaokullu kardeşlerim için fen derslerinde bu durum beyaz genin iki çiftte de Xx heterozigot olduğundan ortaya çıkacak %25 ihtimal ile xx olacağı şeklinde öğretilmiyor mu zaten?

Koyu ten benim bildiğim de baskın ama bu genetik 4 tane olasılıktan ibaret değil çok çok çok daha kompleks o yüzden mümkün olabilir.