Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arlina

Uzman
Merhaba,

200Mbit Kablonet kullanıyorum, modemim CBW-383ZN. Kablolu 200Mbit alabiliyorum ama kablosuz en fazla 50Mbit verebiliyor, eski bir modem.

Benim evde bir de AirTies 5650 modem var. CBW-383ZN'yu Ethernet veya DSL kablosuyla (hangisi olursa artık) 5650'ye bağlayıp onun kablosuzunu kullanmam mümkün mü?

Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Köprü modu ile bağlayabilirsiniz. Ethernet kablosu ile yapabilirsiniz bunu. Wi-Fi'sini kullanmak istediğiniz modemi köprü moduna alın. Ethernet ile iki cihazı birbirine bağlayın. Ayrıca köprü moduna alacağınız cihazın arayüz erişim IP'sini değiştirin ve otomatik kapanmaz ise DHCP kapatın.
Köprü modu ile bağlayabilirsiniz. Ethernet kablosu ile yapabilirsiniz bunu. Wi-Fi'sini kullanmak istediğiniz modemi köprü moduna alın. Ethernet ile iki cihazı birbirine bağlayın. Ayrıca köprü moduna alacağınız cihazın arayüz erişim IP'sini değiştirin ve otomatik kapanmaz ise DHCP kapatın.

Çözüm
Teşekkürler, peki asıl modemde "CBW-383ZN" arayüzden hangi ayarı yapmam gerekiyor?

5650'de WAN ve LAN portları var etherneti hangisine bağlamalıyım?

Yaptım oldu fakat 5650 de 50Mbit hızı geçmiyor.
Kusura bakmayın bildirimi görmemişim. Hangi porta taktınız? Gigabit ethernet portuna takın. Testi de kablolu deneyin. Bu tür modemlerin kablosuz performansı düşük olabiliyor.