Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
İkinci el alım satım bölümü çok önceden aktif değildi sonrasında süpervizor Ma'at arkadaşımız sayesinde kullanıma açıldı fakat kurallı bir şekilde kurallarda mesaj kuralı sorun gibi gözükmüyor ama üye şartından dolayı hepimiz sınıfta kaldık gibi bir şey oldu. Biraz daha gevşetilse iyi olmaz mıydı? Veya kaldırırsa herkes ilanını kolayca paylaşsa ayrıca ilan paylaşma kuralı da eklenebilir. Bu alana biraz düzenleme gelse güzel olurdu diye düşünüyorum. Peki sevgili forum halkı siz ne düşünüyorsunuz bu ikinci el alım satım bölümümüze? Hadi hep birlikte tartışalım. Bu bölümde ne faydalıysa onu yapalım.
Bu kurallar güvenilirliği sağlamak için var. Sırf kendi zararlı linklerini paylaşabilmek için 3 aydan uzun süre boyunca hesap kasan insanlar gördü bu gözler. Böyle bir durumda üyenin 6 aylık bir süreyi beklemesi bence pek de sorun değil. Normalde daha uzun bir süre yapardık fakat henüz Techolay Sosyal kurulalı 6.5 ay oldu ve Q2 sonunda bu bölümü açacağımızın sözünü vermiştik. Her zamanki gibi sözümüzün arkasındayız ve açtık.
Şu an için çok görünüyor olsa da 6 gün sonra sizin de oraya erişiminiz açılacak mesela @995. Zaten aktif üyelerin büyük çoğunluğu Temmuz içerisinde oraya erişim sağlayabilmiş olacak ve böylelikle hem satıcılar hem de alıcılar daha uygun bir alım süreci yaşayacak.
Bu nedenle bu kurallarda herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyecek fakat yine de gelecek fikirleri okumak adına öneriyi hemen reddetmeyeceğim. Farklı fikre sahip olan kimseler varsa paylaşabilir.
Bu nedenle bu kurallarda herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyecek fakat yine de gelecek fikirleri okumak adına öneriyi hemen reddetmeyeceğim. Farklı fikre sahip olan kimseler varsa paylaşabilir.
"İkinci el kategorisinde dikkat edilmesi gerekenler, kurallar" şeklinde; alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken, paylaşım yapanların bunları kabul edeceği "sözleşme vari" bir post yok sanırım ya da göremedim.
"İkinci el kategorisinde dikkat edilmesi gerekenler, kurallar" şeklinde; alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken, paylaşım yapanların bunları kabul edeceği "sözleşme vari" bir post yok sanırım ya da göremedim.
Bence de kurallar gayet makul, bu güvenirliği yüksek oranda arttıracaktır. Şahsen ben de o şartları karşılamıyorum ama forum huzuru için böyle olması daha iyi. Zaman geçtikçe daha da katılaşmalı hatta.
İkinci el alım satım bölümü çok önceden aktif değildi sonrasında süpervizor Ma'at arkadaşımız sayesinde kullanıma açıldı fakat kurallı bir şekilde kurallarda mesaj kuralı sorun gibi gözükmüyor ama üye şartından dolayı hepimiz sınıfta kaldık gibi bir şey oldu. Biraz daha gevşetilse iyi olmaz mıydı? Veya kaldırırsa herkes ilanını kolayca paylaşsa ayrıca ilan paylaşma kuralı da eklenebilir. Bu alana biraz düzenleme gelse güzel olurdu diye düşünüyorum. Peki sevgili forum halkı siz ne düşünüyorsunuz bu ikinci el alım satım bölümümüze? Hadi hep birlikte tartışalım. Bu bölümde ne faydalıysa onu yapalım.