Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
İyi Sosyaller arkadaşlar.

Bende ASUS STRIX GTX 1080 var. Yaklaşık 6000 TL'ye satmayı düşünüyorum. Öğrenciyim ve al-sat yaparak paramı güvence altına almak istiyorum. İki farklı şekilde yapmayı planlıyorum: Ya kapora alıp, Param Güvende olacak şekilde satmak ya da temelli kargoya karışmadan yalnızca IBAN'a para alarak işlem yapmak.

Ancak şöyle bir durum var ki, mevcut kartımı bu fiyata satmayı düşündüm ve ilanlara baktım. İnsanlar GTX 1060'a bile oldukça yüksek fiyatlar koyuyorlar. Fiyatlar oldukça uçuk. GTX 1080'den örnek vereyim; bazı tek fanlı veya çift fanlı modellerin ısısı yüksek ve fazla güç çekiyor. Benim kartım kadar FPS alamamışlar. Ayrıca, çoğu düşük çözünürlükte teste tabii tutulup öyle ilana konmuş ve fiyatlar da uygun değil.

Ne yapmalıyım? Elimdeki ekran kartını tutup kullanmaya devam mı etmeliyim, yoksa başka bir modele mi yönelmeliyim? Akıl verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Al-Sat mı yapmayı mı yoksa kartını değiştirmeyi mi düşünüyorsun tam olarak anlayamadım.
GTX 1080 güzel bir karttı fakat önümüzdeki dönemlerde çok kullanılabilir olmayacak. Bütçeye göre değerlendirme yapıp en azından RX 7xxx ya da RTX 30xx serilerini tercih edebilirsiniz. Kartı ne kadara satmayı düşünüyorsunuz? Yeni alacağınız kart için bütçe ayırdınız mı?

Al-Sat mı yapmayı mı yoksa kartını değiştirmeyi mi düşünüyorsun tam olarak anlayamadım.
GTX 1080 güzel bir karttı fakat önümüzdeki dönemlerde çok kullanılabilir olmayacak. Bütçeye göre değerlendirme yapıp en azından RX 7xxx ya da RTX 30xx serilerini tercih edebilirsiniz. Kartı ne kadara satmayı düşünüyorsunuz? Yeni alacağınız kart için bütçe ayırdınız mı?
Hocam 1080i ve 1060ın performansını öğrendiğim için onları ucuzdan alıp bakım ve temizlik lerini yapıp satmayı düşünüyorum. Öğrenci olduğum içinde hem kullanıcam hemde alım satım şeklinde düşüncem var. Ama ilanlar arasında gördüğüm üzere benim kartım onlarınkinden daha iyi bende kararsız kaldım. Ek bütçe olmadan bu işe girişip girişmeme konusunda tereddüt ediyorum.

Hocam şu anda halihazırda satmaya çalıştığım bir kartım var. 1-2 haftadır ilanda duruyor ve ben de hemen hemen aynı durumdayım. Diğer kartlar 80-90 derecelerde gezerken benimki 72 sabitliyor fakat insanlar buna değil, içinin açılıp açılmadığına bakıyorlar. Adam 4 yıllık hiç bakım görmemiş 90 derece vuran karta içi açılmamış diye 10k veriyor fakat benim bakımlı karta 7500 teklif veriyorlar :rofl: önerim bu işi yapmaman olur. Kendine al, kullan, paran olunca sat kart yükselt. Etrafta bu kadar fazla davar varken sarı sitede satış yapmak psikolojiye hiç iyi gelmiyor.

Hocam şu anda halihazırda satmaya çalıştığım bir kartım var. 1-2 haftadır ilanda duruyor ve ben de hemen hemen aynı durumdayım. Diğer kartlar 80-90 derecelerde gezerken benimki 72 sabitliyor fakat insanlar buna değil, içinin açılıp açılmadığına bakıyorlar. Adam 4 yıllık hiç bakım görmemiş 90 derece vuran karta içi açılmamış diye 10k veriyor fakat benim bakımlı karta 7500 teklif veriyorlar :rofl: önerim bu işi yapmaman olur. Kendine al, kullan, paran olunca sat kart yükselt. Etrafta bu kadar fazla davar varken sarı sitede satış yapmak psikolojiye hiç iyi gelmiyor.

Ben ücret dahil ₺5330 ödemiştim bu karta ben şahsen memnun kaldım sonrasında. Ama içi açılıp açılmamasını geçin hocam onlar FPS vermiyor çözünürlüğü de yarı yarıya. O haldeyken benim kartım daha iyi. Tabii bana anında teklif geldi ama ben video ekleyince o mesaj gitti. Ben 6K altı satmak istemiyorum şahsen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen bu iş için çok geç kalmışsın şu an sarı sitede herhangi bir satıcıya bak çoğu al satçı zaten. Bu işten ekmek yemen belirli bir sermayenin altında çok çok zor. Yani 5000 - 10000 TL gibi paralarla burada bir şey alıp satarsan belki 3 ay belki 6 ayda zor satabileceğin ürünler olur satamadıkça fiyat kırmak zorunda olacaksın gibi. Öğrenci bir insanın ekran kartı al sat için para kazanması çok mantıklı değil elinden ürün hızlı çıkacağını bilsen tamam da bu çok mümkün olmuyor ne demek istediğini anlıyorum harçlık için yapayım diyorsun ama bence bunları yapmaktansa farklı şeylere yönelmeni tavsiye ederim.

6 bin liraya FTW3 ICX model kutulu ve 1 kere açıp TG Kryonaut Extreme sürdüğüm kartı satamadım. Zor yani 5 liraya 1080 alıp 6 liraya satamazsın.

Çok büyük bir ölücü grup var. ilana 9'a koyuyorsun 5-6 teklif ediyorlar. Kart da RTX 3070 yani yaşadığım şehirde ilanları listeleyip en ucuza tıklayınca ilk sırada benim kart çıkıyor :rofl: iş olarak yapılacak bir şey değil dostum bu. Ben ev kullanıcısı olarak satıyorum bazen yazan adamları engelliyorum.

Çok büyük bir ölücü grup var. ilana 9'a koyuyorsun 5-6 teklif ediyorlar. Kart da RTX 3070 yani yaşadığım şehirde ilanları listeleyip en ucuza tıklayınca ilk sırada benim kart çıkıyor :rofl: iş olarak yapılacak bir şey değil dostum bu. Ben ev kullanıcısı olarak satıyorum bazen yazan adamları engelliyorum.
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bende yaşamıştım zaten.