Sarı siteden ikinci el ASUS ROG ASTRAL RTX 5080 almayı düşünüyorum. Ürün 2026'nın başında Vatan Bilgisayar web sayfasından alınmış. Ekran kartını almadan önce hangi testleri yaptırmalıyım, kartın fiziksel olarak nelerine bakmalıyım? Kısaca kartı alırken nelere dikkat etmeliyim, yardımcı olur musunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?FurMark testi isteyin ve garanti etiketi sökülmüş veya deforme olmuş mu bakabilirsiniz. Darbe alıp almadığına bakın özellikle PCI-e bağlantı kısmının bakır renkte olur.
Bunları yapmak yeterli mi sizce? ChatGPT'ye sorduğumda bir sürü şey sayıyor.FurMark testi isteyin ve garanti etiketi sökülmüş veya deforme olmuş mu bakabilirsiniz. Darbe alıp almadığına bakın özellikle PCI-e bağlantı kısmının bakır renkte olur.
Bunları yapmak yeterli mi sizce? ChatGPT'ye sorduğumda bir sürü şey sayıyor.
İnciği cinciği size kalmış temelde bunlar var gidip test etmeden almam şahsen tanımadığım biriyse.
İnciği cinciği size kalmış temelde bunlar var gidip test etmeden almam şahsen tanımadığım biriyse.
Ya aynı şehirdeyiz satıcı ile, onun evine gidip yapacağım testleri. Gitmişken ne gerekiyorsa yapmak istiyorum işte.
- Makaleler
- 51
Fiziksel kısımdan hariç olarak GPU-Z'den BIOS sürümüne bak, OCCT Power testi yap, Unigine Superposition testi yap, FurMark testi yap, 3DMark testi yap ve son olarak Valorant oyna. Valorant çok ilginç bir oyun, sanki hata tespit programı gibi bir oyun. Ne zaman sistemde bir sorun olduğunu düşünsem Valorant oynarım ve çökme/kapanma gibi bir durum olursa sayesinde tespit ediyorum.
Cevabınız için teşekkürler. Bu testler nasıl yapılır bilmiyorum araştıracağım bir kaç günlük araştırma ile sağlıklı bir şekilde bu testleri yapabilir miyim?Fiziksel kısımdan hariç olarak GPU-Z'den BIOS sürümüne bak, OCCT Power testi yap, Unigine Superposition testi yap, FurMark testi yap, 3DMark testi yap ve son olarak Valorant oyna. Valorant çok ilginç bir oyun, sanki hata tespit programı gibi bir oyun. Ne zaman sistemde bir sorun olduğunu düşünsem Valorant oynarım ve çökme/kapanma gibi bir durum olursa sayesinde tespit ediyorum.
- Makaleler
- 51
Tamam tekrardan teşekkür ederim.
Kartın VBIOS sürümünü TechPowerUp sitesindeki ile sizdeki aynı mı diye kontrol edin. FurMark testi yapın. Sıcaklıklara fan kullanımına ve hotspot VRAM sıcaklıklarına bakın. Ağır bir oyunda test yapın kullanım çakılıyor mu takılıyor mu diye kontrol edin.