Blood

Uzman
Yer
RİZE
Belli bir süredir ekran kartı arıyorum. Absürt fiyatlar, bilinçsiz satıcılar, piyasa hakimiyetsizliği gibi birçok sorun gözüme çarptı.

İkinci el ekran kartı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Fiyat dengelemesi sizce nasıl yapılmalı? Alt-üst model kıyaslaması mı? Kendi içinde sıralama mı? Kartın kullanım süresi gibi detaylar mı? Çoğu ilan sayfasında “2 ay kullanıldı, sıfıra yakın, eşsiz” tarzı komik cümleler var. FurMark testi bile koyan yok adam akıllı. Rica ediyorum, “Sistemi zorluyor diye yapmadım” dedi bir tanesi :oops:. Bu tarz birçok şeyle karşılaştım.

Kargoyla ekran kartı almak ne kadar mantıklı? Yollanan test sonuçlarına ek olarak alınabilecek veya istenecek başka bilgiler neler olabilir? Hangi kart ne kadar eder? Şu an bütçem 7-8 bin TL. Bu bütçe için en iyi seçenek hangi kart olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 7600 - RX 6700 - RX 6650 XT bütçene uygun güçlü kartlar. Kartını satmak istemeyen adamla zaten hiç muhatap olma boş ver. 2 test atmıyorsa zaten şüphelenmek lazım ondan. Oyunların benchmark testleri var demo gibi onları indirip kurabilirsin test için ya da video çekmesini isteyebilirsin. Afterburner ile fan hızları sıcaklıklar bunları test aşamasında kontrol et. Onun dışında göze çarpan kronik bir sorun görürsen zaten alma.

Yakınımda bir tane 3060 ti var aslında koyduğu görüntüler vs. sorunsuz gibi duruyor. Amd kartlarda dengi tam olarak ne 3060 serisinin?
Rx 7600 mü daha performanslı, rx6700 xt mi?

6700XT olur.

Yakın yerde bir ilan bulup gidip kozmetik olarak izceleyip gerekli testleri yapıp alabilirsiniz, gerisi her 2. El alımda olduğu gibi şans işi.
Şu dediğinizi yapcak kişi sayısı bulduğum konumda bir iki kişi. Bu fiyata sıfır. Kimse gel test et diyemedi maalesef. Bu iş biraz da konum şansı.

Son düzenleme:
Bulduğum kartlar ve fiyatları:
XFX 6700 xt 8.500 pazarlıkla. İlan fiyatı 11.000 arkadaşın hayal dünyası genişti.
Msi 3060 ti 9000 tl pazarlık vs hiç konuşamadık. En yakınım bu şuan.

@Blood

2. El işi aceleye gelmez kovalamak lazım, mutlaka bu şartlarda ve uygun fiyatlı bir kart denk gelecektir.
Hocam Rize de yaşıyorum bakıyorum sürekli. Özellikle 1 haftadır her gün bakıyorum. Trabzon dahil hatta. Bu civarda bilinçli kullanıcı sayısı çok az maalesef.

Konu altında yasak mı bilmiyorum ama bende bir sürü ihaleden kalan 3060 ve 3060 Ti kapalı kutu ekran kartları var yardımcı olmak isterim.

Hocam Rize de yaşıyorum bakıyorum sürekli. Özellikle 1 haftadır her gün bakıyorum. Trabzon dahil hatta. Bu civarda bilinçli kullanıcı sayısı çok az maalesef.

Bilinçsiz değil para göz demek daha doğru olur şahsen. Konya piyasasida aynı resmen 3800'e RX580 ilanı var akıl karı değil bu aralar. 1 tane 5700 XT buldum almak için uğraşıyorum cevap alamıyorum bir de bu yüzü var bu işin.
O yüzden Param Güvende tercih etsen daha iyi olur senin için.

Son düzenleme:
Bilinçli değil para göz demek daha doğru olur şahsen. Konya piyasasida aynı resmen 3800'e RX580 ilanı var akıl karı değil bu aralar. 1 tane 5700 XT buldum almak için uğraşıyorum cevap alamıyorum bir de bu yüzü var bu işin.
O yüzden Param Güvende tercih etsen daha iyi olur senin için.
Görmeden almak. En son ümitsizlik olur :D