iambatinyagiz

Çalışkan
Selam. El konsolu alacağım birkaç tane seçeneğim var. 2. el alacağım için hepsi benzer fiyatta zaten. Hangisi parasının hakkını daha çok verir ve aktif performansı daha iyidir? Modeller;

Lenovo Legion Go, S modeli de değerlendirmeye alınabilir.
Asus ROG Ally 2023 Extreme, klasik Z1 modeli de değerlendirmeye alınabilir.
MSI Claw A1M Ultra 7, Ultra 5 ikisi de değerlendirmeye alınabilir.
Steam Deck OLED

Hangisinin sürücüleri daha güncel ve performansı daha iyi? Çözünürlük 720p olunca pek bozmuyormuş anladığım kadarıyla. Optimizasyon falan filan derken en iyi oyun deneyimi hangisinden alınır?

Hocam Steam Deck yaşlandı gücü eskisi kadar değil diyorlar ondan şüphe ettim.

Steam oyunlarının tamamını artık optimize çalıştırıyor ve istersen Epic vs indirebilirsin. Diğer cihazların gücünü bilmiyorum ama içine Windows atıp geçmişler bana göre. Ama yine de sen bilirsin. SteamOS'i olması en büyük artılarından biri cihazın.

Tabii bence bu konuda daha bilgili kişi @Simon cevabını bekliyorım.

Steam oyunlarının tamamını artık optimize çalıştırıyor ve istersen Epic vs indirebilirsin. Diğer cihazların gücünü bilmiyorum ama içine Windows atıp geçmişler bana göre. Ama yine de sen bilirsin. SteamOS'i olması en büyük artılarından biri cihazın.

Tabii bence bu konuda daha bilgili kişi @Simon cevabını bekliyorım.

Hocam haklınız benim kafamı karıştıran işlemci vb. güç değerleri oldu internetteki oyun testleri eski olduğundan ne kadar gerçekçidir bilemiyorum.

Steam Deck iclerinden el konsolu olmaya yakin tek cihaz saydiklarinizdan. Digerleri PC. El konsolu deneyimi icin Steam Deck bakin. Ben OLED'e yuksek paralar vermezdim. LCD alip isimi gorurdum. F/p olarak daha iyi. Eger PC gibi olmasi sorun degilse Ally Extreme bak.

Steam Deck iclerinden el konsolu olmaya yakin tek cihaz saydiklarinizdan. Digerleri PC. El konsolu deneyimi icin Steam Deck bakin. Ben OLED'e yuksek paralar vermezdim. LCD alip isimi gorurdum. F/P olarak daha iyi. Eger PC gibi olmasi sorun degilse ally Extreme bak.

Başta MSI claw Ultra 7 baktım ama ally yanında performansını görünce vazgeçer gibi oldum sizin yorumunuz nedir ve Z1 ile Z1 Extreme arasında belirgin bir fark var mıdır? Son olarak Legion GO mu ally mı tercih edilmeli.

Hocam haklınız benim kafamı karıştıran işlemci vb. güç değerleri oldu internetteki oyun testleri eski olduğundan ne kadar gerçekçidir bilemiyorum.

Yani artık Steam'deki her oyunu çok rahat çalıştırıyor. O PC el konsolları ile Steam Deck'i karşılaştırmamalıyız bence. Çünkü diğerlerinin özel optimizeleri yok. Bildiğin PC onlar. Ama Steam Deck yarı PC. Yani SteamOS Linux tabanlı işletim sistemi. Linux olduğundan Epic vs de kurarsın.

Başta MSI claw Ultra 7 baktım ama ally yanında performansını görünce vazgeçer gibi oldum sizin yorumunuz nedir ve Z1 ile Z1 Extreme arasında belirgin bir fark var mıdır? Son olarak Legion GO mu ally mı tercih edilmeli.
Duz Z1 alinmaz. Performansi oldukca kisitli. MSI'da el konsolunda Intel kullaniyor ve Intel'in el konsolu islemcileri vasat. AMD bu konuda daha iyi. Legion Go ve ROG Ally Z1 Extreme'in fiyatlari nedir?

Duz Z1 alinmaz. Performansi oldukca kisitli. MSI'da el konsolunda Intel kullaniyor ve Intel'in el konsolu islemcileri vasat. AMD bu konuda daha iyi. Legion GO ve ROG Ally Z1 Extreme'in fiyatlari nedir?

Z1 Extreme 17k 18k arası Legion GO 22K 24K arası değişiyor. Farka değecek kadar performans farkı var mıdır?