Xbox 360E 11
Üstün
Merhabalar, kendi yaşadığım tecrübeyi size aktarmak istiyorum. 2. el eski ekran kartı alırken özellikle AMD alırken dikkatli olun derim. Reflow yememiş olma ihtimali düşüktür. R9 veya HD serisi için diyebilirim. Yaşı gereği veya kronik sorunlarından lehim çatlatma sorunu fazlasıyla meşhurdur. 2. el alırken param güvendiği ile alsanız dahi hemen onaylamayın derim. Süreyi sonuna kadar kullanın. Çünkü cihaz soğuk lehime düştüyse hemen vermez sorunu. Kullanın, sonra uzun süre bir soğutun ve tekrar açın; eğer soğuk lehim varsa siyah ekran veya görüntü gelmemesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Reflow yedi ise anlamanız zordur; zira uzun yıllar çalışabilir, aylar olur, günler çalışabilir. Kısa sürede bozulursa ve para karşıya çoktan gitti ise yapacak bir şeyi yoktur. Bunu ben de yaşadım, küçük meblağ olsa da (1.300 TL) içimde kaldı diyebilirim. Siz siz olun, eski ekran kartı alırken iyice test edin ve param güvendiği ile hemen onaylamayın. Ben test edip onayladığım halde ekran kartı öldü ve satıcı arkada durmadı.