İkinci el Excalibur RTX 5050 laptop alınır mı?

cancka

Becerikli
Yer
Ankara
Son düzenleyen: Moderatör:
Alınmaz. Bütçe nedir? İkinci elden farklı bir cihaz bakmayı düşünüyor musunuz?

Aero 14 alınır mı hocam? 14 inch laptop önerir misiniz ikinci elden temiz bulamadım, aslında Asus Rog Zephyrus var beyaz renk tam iş için çok güzel ama fiyatları biraz fazla bide çok fazla yok ikinci elde.

Aero 14 biraz mantıklı geliyor, garantisi falan devam ediyormuş hem ne dersiniz?

Bütçe 30-40, fazla zorlamak istemiyorum ağır işlerde kullanmıyorum çünkü, ama ekran kartı önemli benim için ve tabii ki işlemcide ona uyumlu olması gerekiyor,

Daha önce Lenovo vardı RTX4050 yanında i5 vardı, işlemciden mi bilmiyorum ama ara ara sorun yaşattı bana, ondan biraz çekiniyorum şimdi laptop bakarken dikkatli seçmem lazım.

Pek bilgi sahibi değilim ama 14 inç olan bir cihazın soğutmasının pek iyi olacağını sanmıyorum, ASUS Zenbook modeli kullanıyorum ve i7 12700H bulunuyor içinde ve gram memnun değilim maksat ekranı ufak diye tercih ettim ancak işlemcinin 95 derece de sabit bir şekilde kalmasını hiç beklemiyordum, daha kötüsü UV de yapılamıyor bu işlemciye ve neredeyse işlemcinin gücünü yarıya kısmış bir vaziyette ortalama bir işlem yaparken 80 derece çalışarak kullanıyorum yakında satıp kasası daha büyük ve tasarımı daha iyi bir cihaz alacağım.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...en-7-16-gb-1-tb-ssd-rtx-4060-1271942966/detay bu model arkadaşımda bulunuyor soğutma konusunda çok güzel ancak ekran konusunda sınıfta kalmış bir model ama onun dışında öneririm.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...notebook-acer-nitro-16-an-42-1263595518/detay bu model hakkında bilgim yok ancak biraz araştırdım bir sorun göremedim ekran konusunda bu model daha iyi diyebilirim.

@talongod, hocam siz ne önerirsiniz? Yakın zamanda ben de laptop alacağım ve bu bütçe de önerebileceğiniz modeller nedir? Attığım modellere benzer bir şey almayı düşünüyorum 1-2 kişiye yazdım ama.

Son düzenleme:

Selam, Gigabyte herhangi bir laptop tercih edilmemeli. Birçoğu sorunlu cihazlarının. 14" cihazlar güzeldir, ben de yakın gelecekte kendime ROG Zephyrus G14 almayı düşünüyorum. 40.000TL bütçede çok iyi donanımlar bulunabilir.

İkinci elde ASUS TUF A15/F15 kasalar ve Acer Nitro 5 kasaların birçok versiyonu var bütçenizde. Araştırıp size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Öncelikle bu bütçelerde MSI cihazları tamamen unutun. 40.000TL gibi bir bütçeniz varsa ikinci el düşünmeniz gerekiyor, çok ara bir bütçe çünkü. Doğru düzgün bir model bulunmuyor bu bütçede. Kendiniz için bir konu açarsınız, beni etiketlersiniz orada çok daha detaylı yardımcı olabilirim.

@talongod, hocam meraktan soruyorum, 14 inç cihazların soğutması zor değil mi? En azından benim elimdeki ASUS model çok ısınıyor bir sürü macun denedim ama çözüm bulamadım abimin elinde 15.3 inç ekrana sahip 6600H var ve benden daha iyi performans alıyor 20 derece kadar da fark var aramızda sorun 14 inç olmasında mı yoksa AMD işlemcilerin daha serin çalışmasında mı?

Sanırım mobil kısımda AMD tercih etmeyi düşünüyorum, mobil ekran kartı rezalet olsa bile MUX ile kapatıp kullanırım galiba :/

Hemen cevaplayayım. Düşünceniz doğru ancak eksik. Doğru olan tarafı şu, daha büyük ölçekli laptoplarda boyutunun avantajı olarak fan çapları da büyüyor. Bakır borular uzuyor hatta sayıları artıyor, bu da soğutmaya büyük bir fayda sağlıyor. Eksik olan kısım da şu ki, 14" cihazların içerisine koyulan işlemci çok önemli. AMD işlemcilerin watt/performans olarak Intel işlemcilerden önde olduğu aşikar. Bir de üstüne daha az watt çektikleri için ısınmıyorlar.

AMD CPU'ların iGPU'ları genellikle iyi oluyorlar. Mesela bende Ryzen 7 8845HS var, içerisinde 780M bulunuyor. Bayağı iyi oyun performansı verebiliyor. Yeni nesil ROG Flow Z13 cihazlarda da 8060s var 80W olması lazımdı, 4060 80W ile yarışıyor. Sadece mobil tarafta değil, genel olarak AMD tercih edilmeli CPU konusunda. İnatla Intel seçenleri anlamıyorum.

@talongod, hocam size katılıyorum benim de merak ettiğim eksik kısımda buydu umarım konu sahibine de fikir olur, son bir sorum olacak, 2. elde çok fazla HP Victus cihazlar var hall sensöründen dolayı mı satılıyor bu cihazlar? 8845HS işlemcili cihazların hepsi HP Victus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…