Tek tek hem uğraştırıcı oluyor hocam direkt hazır bakıyorum.
Şimdi bir ilan daha baktım biraz tuhaf geldi;

12100F / 16 RAM / 250 SSD / 1060 6 GB
Bir de yanında monitör eklemiş, GPU düşük biliyorum ama monitör zaten 6-7k falan.
Fiyatı da 12.500 diyor, bana mı mantıklı geldi yoksa yanlış mı düşünüyorum?
27" 0.5ms 165Hz

Yukarıdaki en iyi sistem 2.si ve 14K.
Ayreten 2K da monitöre para kalıyor ve 16k oluyor. Kaldı ki 2K bütçeyle 75Hz kıytırık monitör anca alabiliyorum.

Bu yüzden üstteki 1060'lı sistem mantıklı geldi. Monitör dahil ve epey iyi, ayrıca toplam 12.5K istiyor.
Siz ne diyorsunuz?
@michaelscofield
@Batur

4:3 falan oynuyorsan, CS de Intel'de biraz daha Low FPS alırsın. AMD işlemci al bence.

4:3den kastın çözünürlük mü hocam pek anlamıyorum?
Son attığım sisteme AMD işlemci takılıyor mu anakart değişmeden?

Yani 1024x768, 1280x960 gibi CPU'ya daha çok yüklenen çözünürlüklerden bahsediyorum. Çözünürlük düştükçe CPU'ya güç biner. 1920x1080'de GPU'ya güç bineceği için GPU iyiyse daha yüksek alırsın.

Takamazsın anakartı değişmen gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani 1024x768, 1280x960 gibi CPU'ya daha çok yüklenen çözünürlüklerden bahsediyorum. Çözünürlük düştükçe CPU'ya güç biner. 1920x1080'de GPU'ya güç bineceği için GPU iyiyse daha yüksek alırsın.

Takamazsın anakartı değişmen gerekir.

Yukarıdaki Legion monitör ile 1080p orta ayarlarda oynasam, akıcı oynatmaz mı 1060 GPU?

Yukarıdaki Legion monitör ile 1080p orta ayarlarda oynasam, akıcı oynatmaz mı 1060 GPU?

1080p orta ayarlarda 165 FPS altına düşersin. Yırtılma olur. 1080p Low oynarsan sorun olmaz. Bir de son güncellemelerden sonra FPS'ler iyice düştü. Daha düşükte alabilirsin. 1 yıl önceki testlere baktığımda bu şekilde.

Monitör dahil 16.5k falan anca olur.
Tek tek toplayamam, hem zahmetli olur hem montaj bilmiyorum. Alınan parça kusurlu çıkar, uğraşırsın vs. Ayrı ayrı dert.
Dolayısıyla yaşadığım şehirde direkt hazır sistem bakıyorum.

1080p orta ayarlarda 165 FPS altına düşersin. Yırtılma olur. 1080p Low oynarsan sorun olmaz. Bir de son güncellemelerden sonra FPS'ler iyice düştü. Daha düşükte alabilirsin. 1 yıl önceki testlere baktığımda bu şekilde.
Peki benim bahsettiğim şekilde; 1060'ı elden çıkarıp yerine 5k bütçe ile daha iyi GPU alsam nasıl olur?
Yaşadığım yerde 1070 Ti / 5600 XT var mesela gözüme çarpan, 5k bütçeye de uyuyor.

Monitör dahil 16.5k falan anca olur.
Tek tek toplayamam hem zahmetli olur hem montaj bilmiyorum. Alınan parça kusurlu çıkar uğraşırsın vs ayrı ayrı dert..
Dolayısıyla yaşadığım şehirde direkt hazır sistem bakıyorum.

Şu sistemde 5500XT'yi satıp kalan hem ondan gelen para hemde kalan bütçeyle RX6600 gibi bir kart alabilirsiniz.

@Geriliyorum, Konunun başında attığınız sistemlerin linklerini atar mısınız?