İkinci el iPhone 12 Pro vs Sıfır iPhone 13

Yelleeror 9

Becerikli
3 senedir bende olan, sıfır olarak aldığım 12 Pro cihazım yaklaşık 4-5 ay önce ahize problemi ve yaklaşık 1 ay önce de anakart ve Face ID sorunu çıkarttı. Bunları yaptırdım ama gerçekten çok pahalı tuttu. Sizce 12 Pro'yu kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa sıfır 13 mü almalıyım? Arasındaki fark olarak, deneyim açısından ne kadar bir değişiklik hissederim? Yani arasındaki teknik vesaire farkları söylerseniz çok iyi olur. Bütçem de kısıtlı, zaten 12 Pro'yu yaptırmaya çok para verdim. Bir de satıp üstüne ekleyeceğim; sizce 13 almak daha mantıklı mı, 12 Pro'dan sonra ne gibi farklar olur 13'te?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka alternatif çıkabilir ama almak zorunda isen: 12 Pro 26 000 TL altında ise alınır. Devam eden kronik sorunları var temiz bulursan sıkıntı değil.

13 alınmaz. Kronik ısınma sorunu var. Ayrıca 35000 lira verdiğin telefon 60Hz olması rezalet bir şey.

iPhone zorunlu ise yurt dışı iPhone 13 Pro Max veya sıfır 16e alınabilir.

Android tarafında ise Samsung S24+ ve Honor 400 Pro var.

Sıfır alacaksanız iPhone 16E onun dışındaki iPhone modellerinin çoğu eskidi (iPhone 15 ve diğer modelleri pahalı olduğu için bu cihaz alınabilir)

Elde iPhone 12 Pro var ise iPhone 13'e geçmeye gerek yok. 2. el veya yurt dışı bir şekilde en kötü iPhone 15 Pro falan bakın derim.

Başka alternatif çıkabilir ama almak zorunda isen: 12 Pro 26 000 TL altında ise alınır. Devam eden kronik sorunları var temiz bulursan sıkıntı değil.

Hocam 12 Pro benim cihazım ama daha problem çıkarır diye korkuyorum ondan 13e geçmeyi düşünüyorum.

Elde iPhone 12 Pro var ise iPhone 13'e geçmeye gerek yok. 2. el veya yurt dışı bir şekilde en kötü iPhone 15 Pro falan bakın derim.

Hocam vallahi o kadar bütçem yok 12 Pro'yu satma sebebim de artık dk basi problem çıkartması yoksa 12 Pro da gayet yeterli.

Sıfır alacaksanız iPhone 16e onun dışındaki iPhone modellerinin çoğu eskidi (iPhone 15 ve diğer modelleri pahalı olduğu için bu cihaz alınabilir)

Hocam 16e de kimse iyi demiyor bende görünüşünü pek beğenmedim sizce 13e geçince farklılık oluşmaz mi zaten asıl amacım 12 Pro artık çok problem çıkartıyor yani 15k falan tuttu masrafları falan telefonu 2.el alma parasına geldi neredeyse o yüzden elden çıkartmak istiyorum.

Sadece bu iki telefonu mu istiyorsun, başka bir şey önermeyelim mi?

Çok anlamsız olur 1 model Pro olanı satıp üst giriş seviyeye geçmek bence değmez.

Kuzenim de aynı muhabbeti yaptı yok geniş açısı yok şöyle böyle dedi. Oyun oynamadığı halde 1 ay dolmadan pil sağlığı 99a indi ara sıra telefonu ısınıyor. (Bu cihaz Vatandan yeni alındı.) Hiç yoktan ikinci el 14 bulabiliyorsanız onu alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…