İkinci el kasa ve PSU alırken nelere dikkat etmeliyim?

Bütçe
3000

Rodwash

Uzman
R5 5600 ve RX 6800 XT’ye geçeceğim için 2. el kasa ve PSU (birlikte) alacağım ama tam olarak nasıl seçeceğimi bilmiyorum. Kaç watt seçmem gerektiği ve başka nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU en az 750W ve 2 PCI-e güç kablolu olsun, (2 soket değil, 2 kablo 3 veya 4 soket).

PSU modeli, kaç yıllık olduğu önemli, güç testi yapıp sorununun olup olmadığına, 12v/5v/3.3v çıkışlarının yük altında ne kadar düştüğüne bakılmalı.

İlk olarak kaç yıllık olduğunu ve hangi sistemle kullandığını sorun. 3 4 yıllık ise almayın çünkü artık yaşlanmaya başlamıştır. Kullandığı sistem ne kadar az watt çekiyorsa o kadar az zorlanmıştır.

Alacağınız kişiye OCCT Power testi yapmasını isteyin.

Buradan indirebilir. Sonrasında Power Test'i en az 15–20 dakika boyunca çalıştırsın. Test sırasında voltaj kanallarını hem OCCT üzerinden hem de HWMonitor ile kontrol etsin ve ekran görüntüsü alsın.

İki ayrı programdan kontrol etmek iyi olur çünkü programlar bazen saçmalayabiliyor o tarz bir durumun yaşanmaması için böyle yapmak en sağlıklısı.

Kanalların normal aralıkları şu şekilde olmalı:

12v: 11.40 V - 12.60 V
5v: 4.75 V - 5.25 V
3.3v: 3.135 V - 3.465 V

Alt sınır siyah puntolu olan. Ona ne kadar yakınsa durumları o kadar kötüdür. Özellikle 12v kanalına bakın. Eğer 11.6V'un altındaysa kaçınmaya çalışın.

Kablo kısmını ve Watt kısmını @20424 hocam söylemiş. Dediği gibi en az iki ayrı kablodan PCI-E 8 pin çıkışı bulunan bir PSU alın.

Son düzenleme:

6800XT kullanıyorum bende dün PSU sipariş ettim Zalman kullanıyordum patladı @20424 Hocamın belirttiği gibi tercihin PSU'nun çift PCI Express çıkışlı olması olsun çünkü bu kart yük altında çok watt çekiyor o düzeyde kasa ve PSU içinde çok üst düzeye çıkmak gerekebilir kasa konusunda benim tercihim ayrı ayrı alman olur daha mantıklı olacaktır zaten çok üst düzey bir sistem değil güncellemek açısındanda ayrı ayrı alınca opisyon artacaktır daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum tercih skalası artıyor çünkü

Ayrı ayrı almaya karar verdim fakat çift PCI Express çıkışlı olduğunu nasıl anlayacağım bilmiyorum.

Ayrı ayrı almaya karar verdim fakat çift PCI Express çıkışlı olduğunu nasıl anlayacağım bilmiyorum.
2 tane PCI-e kablosu olur. Üzerinde PCI-e yazar çoğunda. 6+2 yapısında.

Örneğin bu şekilde 2 ayrı kablo olmalı. O ayrık olarak gördüğünüz kablo gibisinden değil.

Bu 1 tane tek kablo.

Hocam güç kaynağı gözümü bir tık korkuttu sıfır alabilirim 3 bin TL gibi fiyatlarda önerebileceğiniz PSU var mı?

Bütçe birazcık çıkarsa:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…