azizim00

Uzman
Merhaba.

Sıfır MacBook Air M4 16 GB 256 GB SSD mi yoksa 3 ay garantisi olan MacBook Pro M3 8 GB 512 GB SSD mi? Pil devi 250, pil sağlığı 84.

Benim için önemli olanlar Chrome, Discord, Spotify ve bir şeyler izlemek. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: Daha önce MacBook Air M2 16 GB 256 GB SSD kullandım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam sıfır Air M4 16 256 alırdım. Senin kullanımına göre 16 GB RAM daha önemli; 8 GB RAM uzun vadede Chrome, Discord ve diğer uygulamalar açıkken daha çabuk yetersiz kalabilir. Ayrıca sıfır cihaz ve tam garanti de büyük avantaj. Prodaki 512 GB SSD güzel ama pil sağlığı 84 ve garantisinin az kalması bence eksi.

Merhaba.

Sıfır MacBook Air M4 16 GB 256 GB SSD mi yoksa 3 ay garantisi olan MacBook Pro M3 8 GB 512 GB SSD mi? Pil devi 250, pil sağlığı 84.

Benim için önemli olanlar Chrome, Discord, Spotify ve bir şeyler izlemek. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şartlar eşit olsa kuşkusuz M3 Pro. Fakat 8 RAM ve pil sağlığı 84 olmasından dolayı biraz çekindirdi. M4 ise depolama kısmında cimri biraz. Yine de M4 derdim ben. Sıfır kutu açacaksınız.

Merhaba.

Hocam sıfır daha cazip gelse de macos ram kullanımında windows gibi olmadığı için bu saydığınız şeyleri 8gb ile yapması hiç zor olmayacaktır. Ben de size benzer bir kullanıcı olduğum için m3 air ile her şeyi cayır cayır yapıyorum sıkıntı olmadan. Depolama olarak da daha iyi olması güzel bir artı ancak bu cihazların bence en güzel özelliği pil süresinin uzunluğu olduğu için beni bir düşündürtüyor. İleride pili değiştiririm derseniz ve bu sizin için problem olmayacaksa m3 pro daha iyi olacaktır.

Merhaba.

Sizin kullanımınızda Air M4 daha mantıklı.

Air M4 sahibi biri olarak 16 GB RAM ile kesinlikle Air M4 tavsiye ederim. Benim kullanım senaryom sizinkisinden daha ağır. Normal kullanım dışında DaVinci Resolve de kullanıyorum. Cihaz tık demiyor. Bence Ultra ağır işler yapılmayacaksa çoğu insana Air yeterli. Özellikle M1'den sonra cihazlar çok güçlendi.

Merhaba.

Not: Daha önce MacBook Air M.2 16 GB 256 GB SSD kullandım.

Umarım konu dışına girmez ancak kullanım senaryonuz için iPad daha iyi olmaz mı? Bütçeniz dahilinde çok rahat Pro modeller gelir.

Umarım konu dışına girmez ancak kullanım senaryonuz için iPad daha iyi olmaz mı? Bütçeniz dahilinde çok rahat Pro modeller gelir.
Merhaba, arada Excel vs. lazım oluyor; eve iş getirdiğim zaman iPad zorlar gibi.

Tüm vaktini ayırıp bilgi veren dostlara da ayrıca teşekkür ederim.