yeg2007

Çalışkan
Merhaba, zamanında dolar ile 1.550 dolara aldığım laptopumu, aynı zamanda çıkan ve çıkışında daha ucuz olan bir MacBook Air ile takas etmek istiyordum. 32.000 TL gibi bir fiyata satışa koymuştum, fakat arayanlar veya takas etmek isteyen kişiler bu rakamın yüksek olduğunu söylediler.

Maksimum gelen makul teklif 29.000 TL oldu. Aynı zamanda daha ucuza çıkan MacBook Air’ler 36.000 TL’den başlıyor. MacBook’a geçmek istediğim için 4.000 TL fark ödeyebilirim. Burada yapılan teklifler, Amerika’daki eBay fiyatlarından bile düşük. eBay’de daha düşük modeller 800 dolardan başlıyor.

Demek istediğim, Amerika’da 33.000 TL’den başlayan bir laptopu burada 32.000 TL’ye satmak istediğimde nasıl “şaka rakam” oluyor? Satmak istediğim rakam makul mü? Laptopun ekran kartı 140W ve belki de daha düşük modellerle kıyaslanıyor: “Nasıl olsa aynı ekran kartı var” deniyor. Ancak ekstra özellikleri (300 Hz ekran ve benzeri) bulunuyor.

Sizin fikrinizi öğrenmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple cihazlar genelde ikinci elde değeri biraz daha korunuyor. Elinizdeki cihazın tam modeli nedir?

ROG STRIX 300Hz 3ms RTX 3060 140W Ryzen 7 6800H 16 GB DDR5 4800MHz RAM 512 GB M.2 SSD 1 slot boş RAM ve 1 slot M.2 SSD yuvası var
MUX Switch, 100wat pd destekli sıvı metal bildiklerim bu kadar hiçbir kozmetik sıkıntısı yok kutu fatura etiketleri duruyor sıfır gibi

ROG STRIX 300Hz 3ms RTX 3060 140W Ryzen 7 6800H 16 GB DDR5 4800MHz RAM 512 GB M.2 SSD 1 slot boş RAM ve 1 slot M.2 SSD yuvası var.
MUX Switch, 100wat pd destekli sıvı metal bildiklerim bu kadar.

Cihaz her ne kadar sağlam olsa da her sene yeni ekran kartları çıkıyor ve alınan yılki kadar değer görmüyorlar artık. Cihaz ne kadar eder diye konu açın bilgili arkadaşlar edeceği fiyatı söyler.

Cihaz her ne kadar sağlam olsa da her sene yeni ekran kartları çıkıyor ve alınan yılki kadar değer görmüyorlar artık. Cihaz ne kadar eder diye konu açın bilgili arkadaşlar edeceği fiyatı söyler.
hocam istediğim rakam zaten aldığım fiyat değilki uçuk bir rakam söylemedim bende biliyorum her sene yeni kart çıktığını

Ülkemizde Apple ürünleri ikinci elde değerlerini korur hatta artar bile. Söz konusu diğer ürünler için geçerli değil. Gaming laptoplar çok çabuk değer kaybedebiliyor ikinci elde çünkü sürekli yenisi çıkıyor ve insanlar tercih etmiyor ikinci eli. İkinci el alacak olanda sıfıından 5000-10.000 lira aşağısında ürün almak istiyor yani fiyatınızı beğenmemelerinin nedeni bu. ABD kullanıcı ile TR kullanıcısı bir değil ikinci elde.

Ülkemizde Apple ürünleri ikinci elde değerlerini korur hatta artar bile. Söz konusu diğer ürünler için geçerli değil. Gaming laptoplar çok çabuk değer kaybedebiliyor ikinci elde çünkü sürekli yenisi çıkıyor ve insanlar tercih etmiyor ikinci eli. İkinci el alacak olanda sıfıından 5000-10.000 lira aşağısında ürün almak istiyor yani fiyatınızı beğenmemelerinin nedeni bu. ABD kullanıcı ile TR kullanıcısı bir değil ikinci elde.
hocam zaten fiyatım macbooktan daha pahalıya almama rağmen daha düşük ben zaten onu düşünerek koydum fiyatıın normal olduğunu düşünüyorum fiyat hakkında fikirlerinizi sormak istedim genelde düşük fiyat verenler bilgisayarcılar oluyor

ayrı yeten 35k altına satan yok aynı modeli satanlarda arayınca açmıyor çok garip bir piyasa