Apolyon

Çalışkan
Merhaba, iki kart da ikinci elde 11.500-12.000 TL civarı bulunabiliyor. Sizce hangisi seçilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birbirine yakın kartlar
Kendi fikrim VRAM açısından RX 6800 XT derdim.
Eğer render vb. işleri ile uğraşmıcaksanız.

6 GB VRAM farkı ve kas gücü farkı var aralarında. 6800 XT biraz daha güçlü bir kart. Ama stabilite ve DLSS 4 desteği bakımından 3080 diyorum.

Düzeltme: 3080 biraz daha güçlüymüş.

Son düzenleme:
Eğer yayın açarım ve render alırım diyorsan RTX 3080 sadece oyun oynarım gerisi umurumda değil diyorsan RX 6800XT öneririm.
Oyun için DLSS 4'ü de hafife almamak lazım. Saf performans olarak RX 6800XT ama yazılımsal olarak RTX 3080 çok çok önde.

Memnun bir 6800 XT kullanıcısı olarak fiyatlar benzerken 3080 tercih ederdim. Geçen sene piyasaları 2-3K civarında oynuyordu, o zamanlar daha mantıklı bir karttı.

Aynı ikilemde kalmış birisi olarak 6800XT tercih etmiştim. Yayın düşünüyorsan biraz üzecektir ama AFMF 2 ve FG ile beraber iyi iş çıkarıyor daha güncel. Kas gücü açısından ve VRAM açısından daha avantajlı. 3080 modellerinin giriş taraflarını soğutması kötüydü yani ihtiyaca yönelik ben dümdüz oyun oynuyorum arada OBS'den kayıt alıyorum ve son kayıt özelliğini kullanıyorum ve güzel çalışıyorlar driver olarak sorun yaşamadım lakin bazı oyunlarda FSR çok kötü calısıyor onun haricide rahatsız olmadım.

Aynı ikilemde kalmış birisi olarak 6800XT tercih etmiştim. Yayın düşünüyorsan biraz üzecektir ama AFMF 2 ve FG ile beraber iyi iş çıkarıyor daha güncel. Kas gücü açısından ve VRAM açısından daha avantajlı. 3080 modellerinin giriş taraflarını soğutması kötüydü yani ihtiyaca yönelik ben dümdüz oyun oynuyorum arada OBS'den kayıt alıyorum ve son kayıt özelliğini kullanıyorum ve güzel çalışıyorlar driver olarak sorun yaşamadım lakin bazı oyunlarda FSR çok kötü calısıyor onun haricide rahatsız olmadım.

OBS kayıt için değil de oyun oynarken 1080p 60 FPS canlı yayın açabiliyor musun?

OBS kayıt için değil de oyun oynarken 1080p 60 FPS canlı yayın açabiliyor musun?
Açıyorum ama bitrate sınırı 8K olduğu için NVidia codec ile Amd Codec'in 8K bit rate'in görüntü farkı oluyor. Çok efektli oyunlarda bazen pikselleşme yapar ama Lol cs2 tarzı oyunlarda sorun olmaz.