• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

İkinci el satılacak sistemde neler yapılmalı ve format atarken nelere dikkat edilmeli?

Alex Mason

Yetkin
Sistemim:
  • RAM: Kingston HyperX 2x8 GB 2400 MHz DDR4 CL14 SO-DIMM HX424S14IB2/8 RAM.
  • SSD: Samsung 870 EVO 500 GB, Samsung 860 EVO 250 GB, Samsung 870 EVO 250 GB.
  • Ekran kartı: ASUS GTX 1650 Phoenix OC Edition 128 bit GDDR5.
  • Anakart: ROG STRIX Z370-G Gaming.
  • İşlemci: Intel i5-9400F altı çekirdek 2.90 GHz işlemci.

Merhaba, eski sistemimi satmayı düşünüyorum. Ben Epic Games'tir, Steam'dir çıkış yaptım fakat ne olur olmaz diye içinde bilgi kalmasın istemiyorum. Yanlış bir şey yapılırsa 2. el sattığım kişi bilgilere sızabilir ya da Steam çalabilir. Obsesyonlusun diyeceksin de biz de burada 6 senelik Steam hesabının çalınmasını istemem.

Bilgisayar yeni alınmış, tertemiz olması için nasıl format atılmalı ve nelere dikkat etmeliyim?

Formatı ben atmayacağım, akrabam atacak. Kendisi bilgi işlemci. Ona ayrıyeten söylemem gereken bir şey var mı?
İçinde 3 tane SATA SSD var. Onları nasıl teker teker temizleriz?

Bilgisayar konusunda bilgim yok, o yüzden böyle bir konu açma ihtiyacı duydum.

USB ile ISO dosyasını indirdikten sonra Rufus ile format için hazırlayacaksın USB'yi. Ardından format atarken depolama birim ekranı geliyor, Windows'u nereye kurmak istediğini sorar. Oradaki tüm her şeyi sil ve temizle içindeki dosyaları. Sonra formatı bitirip girerken mail hesabını girme; Windows'ta kullandığın Microsoft hesabını yedeklemiş olabilirsin, OneDrive vb. ile falan.

Temiz kurulum yaparsanız bir sıkıntı olmaz muhtemelen.

Kendinde yapabilirsin. Çok basit bir işlem.

Temiz kurulum yaparsanız bir sıkıntı olmaz muhtemelen.

Kendinde yapabilirsin. Çok basit bir işlem.

Katılıyorum başkasına yaptırmaktansa kendisi yapması çok daha mantıklı bununla ilgili Techolay kanalında Windows 11 format rehberi videosu bulabilirsiniz.

Mail hesaplarından çıkış yap ve girilmediğinden emin ol. Ne olur ne olmaz. Format atınca direkt açılmaz muhtemelen ama sen yine de emin ol.

Dümdüz format at bu kadar. Bütün bilgiler silinir merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…