Bazı mağazalar yapıyor sanırım. Kullanılıyor mu?
Detaylar
Kim cevapladı?Bireysel satışlarda kullanamazsınız. Mağazaların kredi verecek banka ile anlaşması olması gerekiyor. Örneğin Sahibinden'in anlaşması varsa orada alınan bir ürüne kredi çıkıyorsa kullanabilirsiniz.
Bazı telefon satan dükkanlarda '3-6-9 taksit' gibi yazılar gördüm. Sanırım onlar yapıyor. Ki bir arkadaşım da öyle almış. @RuindryBireysel satışlarda kullanamazsınız. Mağazaların kredi verecek banka ile anlaşması olması gerekiyor. Örneğin Sahibinden'in anlaşması varsa orada alınan bir ürüne kredi çıkıyorsa kullanabilirsiniz.
Ürün yenilenmiş olarak geçiyorsa olabilir.Bazı telefon satan dükkanlarda '3-6-9 taksit' gibi yazılar gördüm. Sanırım onlar yapıyor. Ki bir arkadaşım da öyle almış. @Ruindry
İlgili BDDK kararı: Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik uyarınca “yenileme merkezi” veya “yetkili satıcı” niteliğinde olması kaydıyla, bahse konu yönetmelik kapsamında “yenilenmiş ürün” niteliğinde olan cep telefonu alımlarında herhangi bir tutar sınırı olmaksızın on iki ay olarak uygulanmasına,
Yenilenmiş değil. Bildiğmiz Kadiköy'de bir telefoncu.
POS tefeciliği yapmıyorlardır inşallah. Sana nakit verip, kartına taksitli borç yansıtıyorlar. Tabii üzerine komisyonunu da ekliyor. Eğer böyleyse yasal değildir. İki taraf için de hukuki riskleri var.Bazı telefon satan dükkanlarda '3-6-9 taksit' gibi yazılar gördüm.
Konuştum şimdi, direkt kredi kartına taksit yapıyor, limit olsun yeterli dedi.POS tefeciliği yapmıyorlardır ins. Sana nakit verip, kartına taksitli borç yansıtıyorlar. Tabi üzerine komisyonunu da ekliyor. Eğer böyleyse yasal değildir.
Satıcının günahına girmeyelim; her taksitli satış yasa dışı değildir fakat telefon konusunda işler biraz değişebiliyor. Banka ile anlaşmalı satış yapıyorsa problem yok, direkt sorabilirsiniz.Konuştum şimdi, direkt kredi kartına taksit yapıyor, limit olsun yeterli dedi.
Kısaca bankaya borçlanacaksınız, satıcı parayı bankadan alacak.
Yasal olarak problem var mı dedim, yok dedi. Bakacağım artık.Satıcının günahına girmeyelim; her taksitli satış yasa dışı değildir fakat telefon konusunda işler biraz değişebiliyor. Banka ile anlaşmalı satış yapıyorsa problem yok, direkt sorabilirsiniz.