Windows 7

Yetkin
Makaleler
2
Yer
İstanbul
⚙️ 1. IMEI Kontrolü
Satıcıdan IMEI numarasını isteyin (*#06# yazarak bulunur).

BTK sorgu sitesine girin:

BTK IMEI Sorgulama

Dikkat! "Kayıp/çalıntı” yazıyorsa hemen bırakın.

📱 2. Cihazı Yanında Sıfırlat
iPhone ise “Find My” kapalı olmalı, kurulum ekranı gelmeli.
Android ise sıfırlandıktan sonra Google hesabı istememeli (FRP kilidi yoksa temiz).

📦 3. IMEI – Kutu – Ayarlar Üçlüsü
Kutudaki IMEI, cihazın arkasındaki IMEI ve “Ayarlar → Hakkında” kısmındaki aynı olmalı.
Biri bile farklıysa muhtemelen parça değişmiş ya da cihaz karışık işlerdedir.

💸 4. Fiyat Mantığı
Piyasa fiyatından çok düşükse veya satıcı “acil satmam lazım” diyorsa şüphelenin.
Gerçekten temiz cihaz kolay kolay zararına gitmez.

☕ 5. Buluşma Noktası
Gündüz, kalabalık, kameralı yerde buluşun (kafe, AVM önü).
Mümkünse yanınızda bir arkadaş götürün.
“Şehir dışındayım Kargo ile gönderirim” diyenlere bulaşmayınız.

💵 6. Ödeme
Önce cihazı kontrol et, sonra parayı ver.
Havale yapacaksanız önce küçük bir tutar gönderin, cihazda bir sorun gözükmüyorsa kalanını verirsiniz.

‼️Kırmızı Bayraklar
IMEI vermiyor.
Cihazı sıfırlamıyor.
Sadece kargo istiyor.
Fiyat mantıksız ucuz.
Satıcıda aşırı acelecilik var.

Kısacası:
IMEI’yi kontrol et, cihazı sıfırlat, kurulum ekranını gör gönül rahatlığıyla alabilirsin.
Bu üç adım %90 işi çözer.

Son düzenleme:
Kontrol sırasında ufak da olsa havale yapmayın. Zaten satan adam siz kontrol ederken daima tetikte olduğundan parayı direk atmadığınızda kaçacağınızı düşünmez denerseniz de yakalar. Cihaza iyice baktıktan sonra tamamen sizdeyken parayı gönderin ve gönderim sebebini de açıklama kısmına detaylıca belirtip, konuşma yedeklerinizi de alın. İleride bir sorun yaşarsanız bunlar önemli.

Kontrol sırasında ufak da olsa havale yapmayın. Zaten satan adam siz kontrol ederken daima tetikte olduğundan parayı direk atmadığınızda kaçacağınızı düşünmez denerseniz de yakalar. Cihaza iyice baktıktan sonra tamamen sizdeyken parayı gönderin ve gönderim sebebini de açıklama kısmına detaylıca kaydedip konuşma yedeklerinizi alın. İleride bir sorun yaşarsanız bunlar önemli.

Evet aynen öyle.
Önce cihazı kontrol et sonra parayı ver.

Emeğinize saygı duyuyorum ama bu rehber ilk adımdan patlıyor maalesef. Çoğu satıcı IMEI'yi paylaşmaz. Ben olsam ben de paylaşmazdım. Hem IMEI'yi korumak adına hem de son alıcıyı korumak adına.

IMEI klonlama ve "server kayıt etme" gibi şeyler çok yaygın. IMEI kaydının 45 bin TL olduğu bir ülkede normal zaten. IMEI bloklanabilir. Sonra uğraş bitmez.

Eğer alım sırası bahsediyorsanız evet, elbette o zaman IMEI kontrolü makül. Ama atıyorum online gördüğünüz ilana "Hocam IMEI'si ne?" derseniz cevap gelmez veya negatif cevap gelir. Bu çok normal bir şey.

Burada benzer bir konuya değinmiştim.

Seri numarası, IMEI, vb. Bunları paylaşmak bence doğru değil.

Emeğinize saygı duyuyorum ama bu rehber ilk adımdan patlıyor maalesef. Çoğu satıcı IMEI'yi paylaşmaz. Ben olsam ben de paylaşmazdım. Hem IMEI'yi korumak adına hem de son alıcıyı korumak adına.

IMEI klonlama ve "server kayıt etme" gibi şeyler çok yaygın. IMEI kaydının 45 bin TL olduğu bir ülkede normal zaten. IMEI bloklanabilir. Sonra uğraş bitmez.

Eğer alım sırası bahsediyorsanız evet, elbette o zaman IMEI kontrolü makül. Ama atıyorum online gördüğünüz ilana "hocam IMEI'si ne?" derseniz cevap gelmez veya negatif cevap gelir. Bu çok normal bir şey.

Burada benzer bir konuya değinmiştim.

Seri numarası, IMEI, vb. bunları paylaşmak bence doğru değil.

Alım sırasını kastediyorum zaten fakat satıcı IMEI numarasının son rakamlarını sansürleyerek de IMEI sorgusunu yapıp size gönderebilir demek istiyorum ama yine de güvenilir yol kendiniz inceleyip öyle almanız.

konuya patlıyor çatlıyor demenizden kaynaklı beni anlamsız bi gülme tutttu 😂

Alım sırasını kastediyorum zaten fakat satıcı IMEI numarasının son rakamlarını sansürleyerek de IMEI sorgusunu yapıp size gönderebilir demek istiyorum ama yine de güvenilir yol kendiniz inceleyip öyle almanız.

konuya patlıyor çatlıyor demenizden kaynaklı beni anlamsız bi gülme tutttu 😂
Evet bir yanlış anlaşılma oldu. Ben online mesaj falan sandım. Alım sırası normal.

Ama satıcının IMEI sorgusuna bence güvenilmez. Inspect Element yapar, edit yapar falan. Çok şey mümkün.

Konu patlamıyor artık ;) kurtardık