mete01 47

Üstün
Arkadaşlar merhaba. Uygun fiyatlı Xiaomi 17T buldum. Açıkçası hoşuma da gidiyor cihaz o yüzden buna karar verdim. Adam server kayıtlı diyor da bunun anlamı nedir ve daha önemlisi güvenli mi bu işlem?

server kayıtlı telefon, yurt dışından kaçak getirilen telefonların Türkiye'de yasal olarak kullanılabilmesi için IMEI (cihaz kimlik numarası) numarasının değiştirilme işle midir?

Google AI yorumu karar siz verin.

Arkadaşlar merhaba. Uygun fiyatlı Xiaomi 17t buldum. Açıkçası hoşuma da gidiyor cihaz o yüzden buna karar verdim. Adam server kayıtlı diyor da bunun anlamı nedir ve daha önemlisi güvenli mi bu işlem?

Server kayıt işlemi başka bir cihazın IMEI'si o cihaza kaydedilmesi. Yani aslında yasal olmayan bir yöntem. Ama kullanılıyor devletin şu ana kadar buna karşı önlemleri olsa da başarısız oldu.
Bu işler direnç işlemine göre daha basit ve güvenilirdir ancak, güncelleme ve sıfırlama yapıldığında kayıt gidebilir. Yine de sorun değil, tekrardan geri bu işlem yapılabiliniyor diye biliyorum.
Direnç kayıt ne dersen cihaza müdahale edilip IMEI yazılıyor. Kalıcı ve güncelleme, sıfırlama yapsanda gitmez ancak tehlikelidir ve profesyoneller yapsa bile cihazda sorun çıkıp çıkmayacağı şans işidir. Ayrıca cihaz bu işlem için açılıyor.

Server kayıtlı telefon, cihazın içinin sökülmeden sanki Xiaomi bayisi seri numarasından IMEI yazdırmış gibi bir şey. Doğru yapıldığı takdirde format atmada vs. silinmez. Kalıcıdır. DFTPRO gibi toollar olmadan değiştirilemez.

Eğer ki o IMEI tekrar kullanılmazsa, ki kullanılacağını sanmıyorum çünkü bir telefoncu IMEI'yi ikinci defa kullanmayı pek göze alamaz, kalıcı şekilde kullanabilirsiniz. 5G, 4.5G, 3G fark etmeksizin.

Server kayıt işlemi başka bir cihazın IMEI'si o cihaza kaydedilmesi. Yani aslında yasal olmayan bir yöntem. Ama kullanılıyor devletin şu ana kadar buna karşı önlemleri olsa da başarısız oldu.
Bu işler direnç işlemine göre daha basit ve güvenilirdir ancak, güncelleme ve sıfırlama yapıldığında kayıt gidebilir. Yine de sorun değil, tekrardan geri bu işlem yapılabiliniyor diye biliyorum.
Direnç kayıt ne dersen cihaza müdahale edilip IMEI yazılıyor. Kalıcı ve güncelleme, sıfırlama yapsanda gitmez ancak tehlikelidir ve profesyoneller yapsa bile cihazda sorun çıkıp çıkmayacağı şans işidir. Ayrıca cihaz bu işlem için açılıyor.
Server kayıt işleminde cihaz açılmaz. Direnç yönteminde açılır.

Server kayıt denilen işlem cihazın critical data dosyasının çekilip sonrasında toolar ile checksum fixlenip yeni IMEI lerin cihaza yazdırılmasıdır. Bir defa bilgisayara bağlanır sadece, yaklaşık 30 dakika sürer.

Arkadaşlar merhaba. Uygun fiyatlı Xiaomi 17T buldum. Açıkçası hoşuma da gidiyor cihaz o yüzden buna karar verdim. Adam server kayıtlı diyor da bunun anlamı nedir ve daha önemlisi güvenli mi bu işlem?
Ayrıca bazen cihazlara hint romu atılıyor, ve Hindistan'da NFC yasak. Cihazın NFC özellikleri çalışmayabilir.

Normalde ENG rom atılıp imei yazdırılıp sonrasında yine orjinal rom atılıyor ancak bazen orjinal rom hata verebiliyor bunlarda. Hint rom atılmış ise NFC özelliği çalışmaz, yani bazı banka uygulamalarına girerken telefonun arkasına kimlik okutamazsınız gibi gibi.

Server kayıt işleminde cihaz açılmaz. Direnç yönteminde açılır.

Server kayıt denilen işlem cihazın critical data dosyasının çekilip sonrasında toolar ile checksum fixlenip yeni IMEIlerin cihaza yazdırılmasıdır. Bir defa bilgisayara bağlanır sadece, yaklaşık 30 dakika sürer.

İyi okumanı öneririm.

@avkila.tech hocam bu işlemde internette backdoor bırakılabilir. Giriş yapar falan diye yazılar gördüm. Banka ile çok haşır neşirim. Bu sebeple güvenlik sorunu olur mu? En merak ettiğim bu.

@avkila.tech hocam bu işlemde internette backdoor bırakılabilir. Giriş yapar falan diye yazılar gördüm. Banka ile çok haşır neşirim. Bu sebeple güvenlik sorunu olur mu? En merak ettiğim bu.

Yani çok güvenlik takıntınız varsa TR cihazlara bakın derim.
Böyle bir şeyide ilk defa sizden duydum yalan yok.
Ya da yurt dışı kapalı kutu iPhone bakın. Kalan 4 ay eski iPhone ile iCloud eşleştirmesi yapınca SIM kart takılıymıs gibi kullanırsınız.

Böyle bir durumda backdoor bırakması imkansız çünkü cihaza ekstradan bir yazılım yüklenmiyor. Sadece IMEI yazılıyor. Yani x değeri y'ye çeviriliyor o kadar, sonrasında orjinal yazılımı atılıyor ve hiç bir şekilde bootloader açık veya zart zurt uyarısı almıyorsunuz.

Bazı cihazlarda BL açık kalması gerekebiliyor ama. 17T kesin bilgim yok, ancak malware gibi bir sorun yaşamazsınız.