Lotus 30
Üstün
Selam değerli dostlarım. Konuya hızlı giriş yapacağım, yorumlarınızı merak ediyorum. Son 7-8 yıldır parça alıyor, kullanıyor, satıyorum; hobi amaçlı ticaret değil. Sattığım ürünlere genelde garanti veriyorum veya vermiyorum, genelde forumlarda yaparım garanti olayını. Sarı site falan bana güvensiz geliyor ve öyle de. Mesela sağlam sattığımız bir ürünü iade ediyorlar ve itiraz edemiyorsunuz. Gelen üründe bambaşka ya da bozup iade ediliyor, birkaç kez yaşadım.
Gelelim bugün yaşadığımız olaya. Irkçı veya benzer biri değilim ama Suriyeli ve Afganlarla ticaret yapmaktan nefret ediyorum. Dün akşam 4-5 sularında çiçek gibi R7 2700X, B450 Aorus sattım bir Suriyeliye, kendini parçaladı, "param yok, çalışmıyorum" cart curt diye. Telefonda bildiği ağladı adam ya. Üzülüp haline, "iyi hadi gel vereyim" dedim. Bedavaya gitti resmen. Her neyse, geldi falan, "param yok" diyen adam çıkardı, hayvan gibi deste
ön yargı yapmadım, belki son parasıdır diye. Aldı, inceledi falan, sonra ağzından kaçırdı bilgisayarcı olduğunu ve daha çok parça alacağını benden varsa, ben de dedim ki, "hani işsizdin hocam" falan, duraksadı vs. Afalladı bayağı bir, verdi parayı, "abi bakacağım, döneceğim sana parça" anlamıyorum da ne diyor, gülmemek için parçaladım kendimi... Her neyse, bugün yazıyor, "abi bu parçalar bozuk, çalışmıyor, ben geliyor geri vermek sana." Kardeşim, sağlam mal veriyorum, bozuk diye iade edemem, üstüne yol paramı da ver gibi cümleler?
Sinirlenmeye başladım. Israrla geri vereceğim diyor, reddediyorum çünkü ilk başta bu adam bana acındırıp yalan söyledi kendisi ile ilgili. Bu beni gerçekten çok rahatsız etti... Benim bundan iadeyi reddetmem sizce yanlış olur mu? Eminim ki beni öpecek hal hareketlerinden belli.
Gelelim bugün yaşadığımız olaya. Irkçı veya benzer biri değilim ama Suriyeli ve Afganlarla ticaret yapmaktan nefret ediyorum. Dün akşam 4-5 sularında çiçek gibi R7 2700X, B450 Aorus sattım bir Suriyeliye, kendini parçaladı, "param yok, çalışmıyorum" cart curt diye. Telefonda bildiği ağladı adam ya. Üzülüp haline, "iyi hadi gel vereyim" dedim. Bedavaya gitti resmen. Her neyse, geldi falan, "param yok" diyen adam çıkardı, hayvan gibi deste
Sinirlenmeye başladım. Israrla geri vereceğim diyor, reddediyorum çünkü ilk başta bu adam bana acındırıp yalan söyledi kendisi ile ilgili. Bu beni gerçekten çok rahatsız etti... Benim bundan iadeyi reddetmem sizce yanlış olur mu? Eminim ki beni öpecek hal hareketlerinden belli.