Makaleler
1
Sıfır ayarında 256 GB Samsung 860 Pro'yu ikinci elde 2200 TL'ye aldım. Disk sıfır ayarında. CrystalDiskInfo bilgilerini falan istedim. Temiz görünce bastırdım aldım. High end bir SATA, onu biliyorum. Caner Hoca'nın listesinden biraz destek aldım bu alışverişimde. Fiyat yönünden yorumunuz nedir? Ofiste kullandığım laptopa takacağım. Önemli evraklar falan var. Verileri 120 GB PNY CS900'e emanet edip umursamazlık yapmak istemedim.

SAVE_20260315_205522.webp

Son düzenleme:

Yapacak bir şey yok hocam. Laptopta tek SATA var. Eski cihaz. HDMI to DP kablo ile monitöre bağlıyorum ekranı 1080p değil diye. İş çıkışı ne yaptıysam USB'ye yedekliyorum. İçime sinmediği için aldım bunu zaten. Yine USB yedeğim olacak ama makinedeki SSD daha kaliteli olsun dedim.

Yapacak bir şey yok hocam. Laptopta tek SATA var. Eski cihaz. HDMI to DP kablo ile monitöre bağlıyorum ekranı 1080p değil diye. İş çıkışı ne yaptıysam USB'ye yedekliyorum. İçime sinmediği için aldım bunu zaten. Yine USB yedeğim olacak ama makinedeki SSD daha kaliteli olsun dedim.
Hocam, bulut depolama aklınızdan geçti mi?

Hocam, bulut depolama aklınızdan geçti mi?

Düşünmemiştim ama olmaz muhtemelen. Şirket verisi sonuçta. Formalite bile olsa gizlilik sözleşmesi falan imzaladık adamlarla. Başka bir şirketin sağladığı bir hizmete veriyi korumak adına veri yüklemek doğru gelmiyor. Kendi şahsi datam olsa salla gitsin yani.

Düşünmemiştim ama olmaz muhtemelen. Şirket verisi sonuçta. Formalite bile olsa gizlilik sözleşmesi falan imzaladık adamlarla. Başka bir şirketin sağladığı bir hizmete veriyi korumak adına veri yüklemek doğru gelmiyor. Kendi şahsi datam olsa salla gitsin yani.
Hocam, AWS bir seçenek olabilir. Çoğu yer buraya kullanıyor. Mesela Netflix'in veri merkezi yok. Sırf Amazon'un sunucularına bağlı. Böyle kişiler kullanıyorsa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yine de gizlilik olması amacı ile lokalde durması en iyi seçenek gibi. Çünkü öyle veriler dışarı çıkması etik değil. Ancak fotoğraf, video gibi sıradan şeyler için bulut çok iyi.

Kendi şahsi datam olsa salla gitsin yani.
Mesela burada dediğiniz gibi.