2. monitörüm Casper marka eski bir monitör, 20" 1080p sanırım.
Arada işim olmadığında ihtiyaç duymadığımda hem elektrik kullanmaması için hem de gözlerimi yormasın diye tuşundan kapatıyorum fakat kapattığımda bilgisayarım hâlâ ekran açıkmış gibi davranıyor. Açtığım programlar orada açılıyor Windows+shitf+yön tuşları ile çekmek zorunda kalıyorum. Görüntü ayarlarını açtığım yine monitör orada görünüyor sanki açıkmış gibi.
Sizce bu sorunun kaynağı nedir? Ekran kartım mı? HDMI to VGA dönüştürücü veya kablo mudur? Yoksa direkt monitörün kendisi mi sorunludur
Düğmesinden kapatmam o cihazın kapandığı anlamına geliyor evet elektriğini tamamen kesmekle aynı şey değil biliyorum, uyku modu vesaire yok zaten direkt açma kapama tuşu.
Daha önce herhangi bir cihazda böyle bir şey yaşamadım, normal olduğunu sanmıyorum. Ana monitörümü kapattığımda sisteme sinyal vermeyi kesiyor mesela.
Düğmesinden kapatmam o cihazın kapandığı anlamına geliyor evet elektriğini tamamen kesmekle aynı şey değil biliyorum, uyku modu vesaire yok zaten direkt açma kapama tuşu.
Daha önce herhangi bir cihazda böyle bir şey yaşamadım, normal olduğunu sanmıyorum. Ana monitörümü kapattığımda sisteme sinyal vermeyi kesiyor mesela.
Olabilir, bende tam tersini hiç yaşamadım . Monitörü düğmesinden kapattığımda sistem ile bağlantısı duruyor, sadece ekranı kapatıyor. Durum söylediğiniz gibi kablonun sisteme hala sinyal göndermesinden kaynaklı olabilir. Ben bu durumda direk kablo bağlantısını kesiyorum, başka çözüme de hiç ihtiyaç duymadım.
Bu gayet normal, Windows üzerinden çift monitör ayarını kapatmadığın sürece ikinci monitörüne güç gittiği sürece ve ekran kartınla bağlantısı olduğu sürece açıkmış gibi algılıyor. Ben sadece kullanacağım zaman "bu ekranları genişlet" seçeneğini aktif ediyorum ancak öyle aktif oluyor.
Win Tuşu+P basıp ekranı seçmen yeterli. Diğer monitör zaten sinyal kesilince standby moduna girecektir.
Düğmesinden kapatmak, kabloyu çekmek falan gibi şeylere gerek yok.
İyi forumlar +rep