12. sınıf sayısal öğrencisiyim. OBP'm 94.5 civarı olacak YKS'de. Şu an TYT'de 80-90 net arası yapıyorum. AYT'de ise 25-30 net arası geliyor. Tabii bu AYT'lerde 12. sınıfın görmediğimiz konuları yok, genel AYT değil yani. Hedefim ilk 20 bin. Neler düşünüyorsunuz, ne yapmalıyım? Bağımsız olarak sizce bu zamanda hangi durum YKS için daha avantajlı olurdu?

1. TYT yüksek, AYT düşük.

2. AYT yüksek, TYT düşük.

@SF26

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT'yi baştan alıp bir göz atmanız çok fazla avantaj sağlayabilir. Tabii siz gerek görmezseniz es geçebilirsiniz.

11'i sağlamlaştırmak çok büyük artı olur.
11 sağlam ise 12. sınıf konularında okuldan önde gitmeniz çok iyi olur.

12. sınıf sayısal öğrencisiyim. OBP'm 94.5 civarı olacak YKS'de. Şu an TYT'de 80-90 net arası yapıyorum. AYT'de ise 25-30 net arası geliyor. Tabii bu AYT'lerde 12. sınıfın görmediğimiz konuları yok, genel AYT değil yani. Hedefim ilk 20 bin. Neler düşünüyorsunuz, ne yapmalıyım? Bağımsız olarak sizce bu zamanda hangi durum YKS için daha avantajlı olurdu?

@SF26

TYT 80-90 net geliyorsa yüksek ihtimalle spesifik birkaç eksiğin var ve dikkat hatası ihtimali var. Denemeleri iyi analiz et. Haftada iki TYT genel denemesi at geri kalan zamanda AYT konu+soru kas. Baktın TYT denemesinde bir konuda sürekli yanlış yapıyorsun o konuya geri dön hızlıca.

TYT'yi baştan alıp bir göz atmanız çok fazla avantaj sağlayabilir. Tabii siz gerek görmezseniz es geçebilirsiniz.

11'i sağlamlaştırmak çok büyük artı olur.
11 sağlam ise 12. sınıf konularında okuldan önde gitmeniz çok iyi olur.

TYT 80-90 net geliyorsa yüksek ihtimalle spesifik birkaç eksiğin var ve dikkat hatası ihtimali var. Denemeleri iyi analiz et. Haftada iki TYT genel denemesi at geri kalan zamanda AYT konu+soru kas. Baktın TYT denemesinde bir konuda sürekli yanlış yapıyorsun o konuya geri dön hızlıca.
Peki şu anki durumum nasıl? Bu hedef için şu zaman kalmışken olması gerekenden az mı? TYT Türkçe sosyal neredeyse sınava hazır seviyede, Fen çok eksik 6-10 net arası oluyor matematik ise 24-30 arası oluyor.

Peki şu anki durumum nasıl? Bu hedef için şu zaman kalmışken olması gerekenden az mı? TYT Türkçe sosyal neredeyse sınava hazır seviyede, fen çok eksik 6-10 net arası oluyor matematik ise 24-30 arası oluyor.

Şu anlık yerinde gibi ancak fen düşük. Onu 10 net yükseltsen zaten 100'e yaklaşacaksın. Matematikte geometri mi sıkıntı?

Şu anlık yerinde gibi ancak fen düşük. Onu 10 net yükseltsen zaten 100'e yaklaşacaksın. Matematikte geometri mi sıkıntı?
Genel olarak sıkıntı. Geometri zorluğa göre 7-9 net de geliyor 2-3 de. Matematik bölümü de değişken bu şekilde. Tytmin şu an için iyi olduğunu düşünüyorum ama ayt çok kötü şu an gerçekten. Ben genel olarak nasıl olduğumu sordum, ayt tyt genel olarak ilk 20 bin için kasımın sonunda olmam gereken seviyeden az miyim onu merak ediyorum.

Genel olarak sıkıntı. Geometri zorluğa göre 7-9 net de geliyor 2-3 de. Matematik bölümü de değişken bu şekilde. TYT'min şu an için iyi olduğunu düşünüyorum ama AYT çok kötü şu an gerçekten. Ben genel olarak nasıl olduğumu sordum, AYT TYT genel olarak ilk 20 bin için kasım'ın sonunda olmam gereken seviyeden az miyim onu merak ediyorum.

TYT'ye bir şey demedim. TYT fen düşük dedim. Genel olarak şu an olması gereken gibi netler. Ne az ne fazla. Ancak giderek arttırman lazım bunları. Denemedeki yanlış ve boşlarına iyi bak.

@SF26
Spesifik eksiklere oynarsın belki TYT'de, AYT'ye basman lazım. Hiçbir şey için geç değil, netler gayet iyi özellikle TYT tarafında.
@Testo Unit