Axos 1

Becerikli
Arkadaşlar alacak olduğum araba 1.400.000 TL. Benim max çıkarabileceğim para 1.450. 50 bin TL noter, ekspertiz, sigorta ve kaskoya yeter mi? Sigorta ve kaskoyu varsa taksit yapacağım. Hayatımdaki ilk araç satın alımım olacak, bilgilendirirseniz sevinirim.

Alacak olduğum araç 2024 model Clio Alpine, tramer vs. yok.

Sigorta ve kaskoda 6-9-12 ay kredi kartına taksitlendirme yapabiliyorsunuz.
Kasko fiyatlarını bilmediğim için onu eklemeyeceğim. Sigorta, ekspertiz, noter ücretleri ortalama 30.000 TL civarı olur.

İlk arabasını alanlar için kasko ve trafik sigortası yüksek çıkabiliyor. 25 yaş üstü olduğunuz için bir miktar daha düşük çıkabilir tabii. Yaş da bir faktör artık. 6-7 ay önce arkadaşın kasko ve trafik sigortası ilk aracıydı, 40 bin TL'ye yakın çıktı. Aracı da Symbol modeliydi. Sizin aracınız daha da pahalı. Ekspertiz 10-12K civarı deseniz, noter falan işlemleri de var derken kenarda 60K dursun, ne olur ne olmaz. 50 biraz sınır kalabilir.

Alacağınız araç 1.0 TCe motorlu ise özellikle yağ kaçaklarına, devirdaime ve termostata dikkat edin. Hatta turbosuna da bakılmalı. Sıkıntılı bir motor çünkü.

Son düzenleme:
İlk arabasını alanlar için kasko ve trafik sigortası yüksek çıkabiliyor. 25 yaş üstü olduğunuz için bir miktar daha düşük çıkabilir tabii. Yaş da bir faktör artık. 6-7 ay önce arkadaşın kasko ve trafik sigortası ilk aracıydı, 40 bin TL'ye yakın çıktı. Aracı da Symbol modeliydi. Sizin aracınız daha da pahalı. Ekspertiz 10-12K civarı deseniz, noter falan işlemleri de var derken kenarda 60K dursun, ne olur ne olmaz. 50 biraz sınır kalabilir.

Alacağınız araç 1.0 TCe motorlu ise özellikle yağ kaçaklarına, devirdaime ve termostata dikkat edin. Hatta turbosuna da bakılmalı. Sıkıntılı bir motor çünkü.

1.0 tce sıkıntılı ve kötü bir motor mu. Alphine paketler çok hoşuma gidiyordu cok sıkıntılı olduklarını bilmiyordum

1.0 tce sıkıntılı ve kötü bir motor mu. Alphine paketler çok hoşuma gidiyordu cok sıkıntılı olduklarını bilmiyordum

1.3 TCe, 1.2 TCe ve 1.0 TCe motorlar sıkıntılı. 0.9 TCe iyiydi, hâlâ aktif olarak kullanıyorlar ve insanlar memnun.

Renault alıyorsan en mantıklısı ve sorunsuzu hâlâ 1.5 dizel versiyonu. Ama AdBlue bulunmayan 1.5 dizellerden bahsediyorum tabii.