İlk defa araba kullanan kişiye tavsiyeleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İtachi Uchiha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 485
  • Etiketler Etiketler
    araba
Yer
Konoha
18 yaşındayım ve bugün ilk defa sürücü kursunda araba kullandım. Genel olarak ortalama sürdüm. Debriyaj ve gaz ayarlamasını fazla tutturamadım. Önerileriniz var mı?

18 yaşındayım ve bugün ilk defa sürücü kursunda araba kullandım. Genel olarak ortalama sürdüm. Debriyaj ve gaz ayarlamasını tutturamadım fazla. Önerileriniz var mı?
Ben de aynı şekilde ilk defa kursta kullandım, ilk günler bu ayarı tutturmakla geçiyor sonrasında rahat oluyorsunuz. Stres yapmadan devam edin, önümüzdeki günlerde bir bakmışsınız zaten kolaymış diyeceksiniz.

Ben de hali hazırda direksiyon sınavı için ders alıyorum. İlk tavsiyem her araba aynı değil kursta kullandığım araç hayatımda kullandığım en rahat debriyaj gaz ayarına sahip. 1 saat de tamamen çözmen gerek.

18 yaşındayım ve bugün ilk defa sürücü kursunda araba kullandım. Genel olarak ortalama sürdüm. Debriyaj ve gaz ayarlamasını fazla tutturamadım. Önerileriniz var mı?
Ben de daha yeni ehliyeti aldım. Daha önce hiç araba kullanma tecrübem olmamıştı. Sürücü kursunda toplamda 7 saat kullandım. Son güne kadar debriyajı freni nasıl yöneteceğimi hep kafamda kurguluyordum. Hem hocama hem de internetteki insanlara soruyordum, kimi topuk havada kimi topuk yerde olsun diyor. Parklarda mesela topuğum havada oluyordu ben öyle rahatça park ettim sınavda.. Vites değiştirirken de aynı şekilde.. Ama 25 metre yaparken topuğumu yere sabitledim. Çünkü heyecan, stres olunca sol bacak titriyor. Ama sakin kalırsanız debriyaja nasıl bastığınızın önemi kalmıyor bunu anladım. Vites yükseltirken, debriyajı 2 hamlede kullanıyordum. İlk önce hemen kavramayı buluyordum ki geçişte sarsılmasın. Kavramayı bulunca debriyajı usulca yavaş yavaş bırakıyordum.

1 saatte değildi, 20 dakikada belirledikleri yolu sürdüm bitirdik ilk günü.

Nerde ehliyet alıyorsunuz? Ben daha ilk dersimi aldım araba sürmeyi zaten biliyorum 1 ders 1.5 saat.
Ben Adıyaman'da yaşıyorum hocam. Burada sürüşler için ayrı bir alanda yoktur. Direk ana yoldan girip bir şekilde sürüyoruz. Güneydoğu'nun çoğu yerinde bu şekilde sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…