Bütçe
800.000 TL

Chomusuke

Yetkin
Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar,

3-5 ay içerisinde ailemize araba almayı düşünüyoruz. Bu bütçede her detayı kendimize uyacak bir araç bulmamız zor farkındayız ama aile arabası olsun, derdi tasası olmasın ve geçmişi çok kazalı, vurulmuş yerleri olmasın yeterli. Bir de 100.000 KM altında bakıyoruz.

Önceki aracımızı elden çıkaralı uzun yıllar oldu, o yüzden ilk arabamız gibi bir şey olacak. Bütçe ederinde çok az esneyebilir. Aracı hemen almayacağımız için, daha çok marka model önermeniz ve bu süreçte de ben o araçları takip edip kovalamayı düşünüyorum.

Örnek olması için atıyorum hocam, daha temizleri bulunabilir.

Temizi bulunursa, genel olarak sorunsuz bir araçtır. Filo aracı olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor; yakıt dolum yerinden az çok anlaşılabiliyor artık UTTS izlerinden.

1.4 Egea düşünebilirsiniz.

Açık konuşayım bu paralara nisbeten yeni modelli araçlar bulunabilir ancak şahsi düşüncem 2014/2018 arası temiz 1.33 Corolla bulur kullanırdım.

Motoruna tüp takabiliyorsun ve gerçekten az yakıyor, kullanılan malzemeler gereği hızlı deforme olma gibi sorunları pek yok. Gidişide oldukça güzel. Özellik olsun falan derseniz yukarıda önerilen gibi Egea vs. bulunabilir ancak uzun ömürlülük açısından Corolla üzmez.

Dayım 2014 yılında sıfır aldı ayı dolmadan tüp taktırıp 12 sene boyunca sorunsuz bir şekilde kullandı. Uzun yolda 1.2 Corsa ile tüplü km başına 2.5₺ gaz yakarken dayım 1.75₺ yakıyordu sen hesap et (litre fiyatı 23/24₺ iken). 1.6'sı da olur.