Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Vallahi ben çok heyecanlanmıştım ve yani ilk aldığım oyun da 20 TL miydineydi. Bayağı uygundu yani ama şunu dediğimi asla aklımdan hiç çıkarmadım: "Eğer ki ben bir oyuna para verdiysem ve bu bağımsız geliştirici ise ona az da olsa destek sağlamışımdır." Yalan yok, ben de bir zamanlar korsan oyunlara yönelirdim. Hatta internetten korsan bir şekilde oyun indirirdim ama o ilk satın alımdan sonra artık oyunları korsan oynmaktansa ya indirime girmesini beklerim ya da oynamamayı tercih ediyorum. Şunu da söyleyim: Ben korsan kullanımının ancak ve ancak durumu gerçekten yetmeyenler için normal bulurum. Diğer türlü zengin birinin "oyuna para vereceğime gider yemek yerim." Demesi ve üstüne korsan oynaması cidden anlamdıramam yani. Sonuçta bu oyunlar büyük bütçelerle yapılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben korsan kullanımının ancak ve ancak durumu gerçekten yetmeyenler için normal bulurum.

Ben şahsen buna katılmıyorum, ha adamın cihazı kötüdür, oynamak istediği oyunda eski bir oyundur. Ona tamam derim.

Ama altında tabiri caizse hayvan gibi sistem olup, bunu indirecek güzel interneti olan adamın korsan indirmesi emek hırsızlığından başka bir şey değil. Bu şey orta segment sistemi olanlar için de geçerli.

Yanlış bilgi
Oyun firmaları, "oyunumuzu satın almanıza rağmen, sahip olamıyorsunuz" dedikleri gün korsan içerik indirmeye başladım. Madem satın aldığım benim olmuyor, korsan indirdiğim de hırsızlık sayılmıyor.
Bu fiziksel bir sey degil ki senin olsun. Ne yapacaksin sahip olunca kaynak kodlarina mudahale mi edeceksin veya kopyalayip satacak misin xD? Yillardir olan bir sey bu, Steam var oldugundan beri, hatta Steam'i birak tum oyun platformlari lisans satiyor (GOG dahil ;)). Lisans almak kiralamak falan degildir, urunu yine elde ediyorsun sonucta. Yarin bir gun kutuphaneden gidecek bir sey yok tamamen sehir efsanesi, sozlesmede de boyle bir sey yazmiyor.

Ben şahsen buna katılmıyorum, ha adamın cihazı kötüdür, oynamak istediği oyunda eski bir oyundur. Ona tamam derim.

Ama altında tabiri caizse hayvan gibi sistem olup, bunu indirecek güzel interneti olan adamın korsan indirmesi emek hırsızlığından başka bir şey değil. Bu şey orta segment sistemi olanlar için de geçerli.
Bunun için indirim kovalıyorum. RDR 2, CP 2077, Uncharted, GOW 2018, AC Unity ve DL 2’yi Epic’ten indirimle 7000 TL yerine 2500 TL’ye almıştım. 3 oyunu oynadım, gerisi duruyor. Geçenlerde Hogwarts gelmesi şanstı. Epic daha önce Dead Island 2, Control tarzı oyunlar da verdi. İmkânı olan, PC’si olan indirim ya da beleş beklesin. Korsan indirirken virüs riski de var. Telefonda online değilse genelde kuruş vermiyorum, orası ayrı.

Son düzenleyen: Moderatör: