35gvm78

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir
Herkese selam, geçen gün göz doktoruna gittim ve bana sağ gözün 0.75 astigmat 0.25 miyop, sol gözünde 0.50 astigmat 0.25 miyop olduğunu söyledi. Bugün birkaç optikçi gezdik hepsi farklı şeyler söyledi. Mercek tiplerinden falan bahsettiler hepsi farklı marka mercek önerdi ama kafam çok karıştı birisi odak noktasından bahsetti eğer Zeiss marka mercek almazsam sadece merkezden yani orta odaktan gorebilecegimden, diğer açılardan bulanık gorucegimi söyledi. Kafam çok karıştı açıkçası yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkürler.

Gözlükçüler kadar adamı kazıklayan esnaf türü zor bulunur.

Zeiss gibi markaların kaliteli camları mevcuttur, dediği tamamen doğru olmasa bile kısmen doğru ancak 0.25 astigmat zaten ufak bir değer, o dediği olay çok yüksek astigmatlarda belirgin olur. Ki bunun için de odak alınır zaten.

Numaların da çok düşük zaten, en ucuz camı al geç. Atasun'a gidebilirsin, vergi kaçıran esnaf kazanmasın.

Ya da, liste fiyatını açıp göstermelerini iste. Onlarda bir katalog olur, Zeiss, Hoya gibi markaların liste fiyatları vardır. Buradaki fiyatlardan pazarlık yapıp fiyat al. Camlar yapıldıktan sonra da sertifikasını iste. Zeiss taktım diyip yerli ucuz cam takan çok gözlükçü var.

Çerçeveyi ise kesinlikle Atasun gibi bir yerden al.

0.25 astigmat zaten ufak bir değer.

Hocam o miyop değerim. Astigmatta biri 0.75 biri 0.50 çerçeveyi 3 bin liraya bulduk bir yerden ama mercek konusunda kararsızım. Biri yerli marka önerdi bir tane tek mercek 1.300 mavi ışık filtresi falan var. Totalde 5.600 yapıyor. Daha tam karar veremedim sanırım Atasun'a bir de birkaç yere daha uğrayacağım ama dediğim gibi mercek olayı kafamı karıştırdı bayağı.

Hocam o miyop değerim. Astigmatta biri 0.75 biri 0.50 çerçeveyi 3 bin liraya bulduk bir yerden ama mercek konusunda kararsızım. Biri yerli marka önerdi bir tane tek mercek 1.300 mavi ışık filtresi falan var. Totalde 5.600 yapıyor. Daha tam karar veremedim sanırım Atasun'a bir de birkaç yere daha uğrayacağım ama dediğim gibi mercek olayı kafamı karıştırdı bayağı.
Önemli değil 0.75 de düşük. 3 bin TL bana fazla geldi. Çerçelerin hepsi belirli bir fiyatın üstüne çıkmadıysan benzer kalitededir. 1300 TL cam için çok fazla. Çok daha uyguna bulabilmen gerekli diye biliyorum. Mavi ışık filtresini de tavsiye etmem, sarımsı bir görüntü elde edersin.

Çok daha uyguna bulabilmen gerekli diye biliyorum. Mavi ışık filtresini de tavsiye etmem, sarımsı bir görüntü elde edersin.

Hocam Atasun'da en ucuzları 1.500'den başlıyor kemik gözlük denilenlerden. Ben metal bir tane seçtim 3.000 fiyat çıkardılar. Mavi ışık içinde hocam sürekli bilgisayar karşısında duruyorum ister istemez bir arkadasimda da vardı mavi ışık filtreli gorunumu çok rahatsız etmedi açıkçası beni ama tabii pek bir fikrim yok. Beni asıl endişelendiren odak noktası olayı aslında.

Hocam Atasun'da en ucuzları 1.500'den başlıyor kemik gözlük denilenlerden. Ben metal bir tane seçtim 3.000 fiyat çıkardılar. Mavi ışık içinde hocam sürekli bilgisayar karşısında duruyorum ister istemez bir arkadasimda da vardı mavi ışık filtreli gorunumu çok rahatsız etmedi açıkçası beni ama tabii pek bir fikrim yok. Beni asıl endişelendiren odak noktası olayı aslında.
Odak noktasında bir problem olmaz. Sizden numaralarım çok daha yüksek, hiç böyle bir endişem olmadı.

Mavi ışık filtresi camdan cama değişir. Ellerinde örnek varsa göstermesini isteyin.

@Mert, mavi ışık filtresinde herhangi bir kalite durumu söz konusu mu? Yoksa bütün gözlükçülerde bu aynı mı?